Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sve je spremno za 2. izdanje Dubrovnik Outdoor Festivala
(Rejting 5.00 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 05 Ožujak 2018 15:14

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festivala donosi zabavne i uzbudljive aktivnosti na otvorenom, edukaciju, višednevne pustolovne ture te sportske događaje. Festival će se održati na dubrovačkom području od 14. do 20. svibnja 2018.

Dubrovnik outdoor festival promovira zdravi način življenja kroz zabavu i različite pustolovne aktivnosti na otvorenom poput  planinarenja, biciklizma, kajakarenja na moru, penjanja, pustolovnih utrka itd. Tijekom festivala zaljubljenici u pustolovne aktivnosti imati će priliku otkriti prirodne ljepote dubrovačke regije i okolice. Želja organizatora je pokazati ali i nadahnuti ljude kako da uživaju u različitim avanturističkim aktivnostima na jugu Hrvatske. Lokalna hrana, skrivene prirodne ljepote i razne pustolovne aktivnosti ove regije zasigurno će ostaviti sve posjetitelje bez daha.

Drugo izdanje Dubrovnik outdoor festival pružiti će razne seminare i stručne radionice koje će promovirati važnost sigurnosti u pustolovnom turizmu. U sklopu festivala, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja organizirati će radionicu za vodiče u pustolovnom turizmu. Radionica će se održati 14. i 15. svibnja 2018. na području Konavala.

 

Uz pomoć Svjetske organizacije za pustolovni turizam (ATTA) Dubrovnik outdoor festival 2018. planira ugostiti različite predavače specijalizirane za pustolovni turizam i adrenalinske sportove. Sudionici će imati priliku saznati više o različitim temama poput međunarodnih standarda za pustolovne vodiče, kondicijske pripreme sportaša na otvorenom, različitih adrenaliskih sportova u funkciji turizma, važnost Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnih standarda u pustolovnom turizmu i još mnogo toga.

 

Ovogodišnji program festivala donosi i drugu međunarodnu radionicu i obuku za vodiče kajakarenja na moru koja će se održati u Dubrovniku od 14. do 19. svibnja 2018. u suradnji sa  Međunarodnom udrugom vodiča za kajakarenje na moru (ISKGA).

Tijekom festivala 19. svibnja 2018 održati će se i multiaktivna pustolovna utrka za dvočlane timove. Utrka će kombinirati različite sportske discipline poput veslanja u kajacima, trčanja i abseiling (spuštanja niz uže).

Završni vikend festivala ponuditi će različite adrenalinske aktivnosti i zabavu na području Konavala. Posjetitelji će se imati priliku okušati u zabavnim utrkama u prirodi za djecu i odrasle te seoskoj olimpijadi

Dubrovnik Outdoor Festival pratite putem Facebook profila 

 

PROGRAM:   

14 – 16 svibnja 2018                                                                                                                     

Obuka za vodiče u pustolovnom turizmu  

HGK i HGSS-a organiziraju obuku i radionicu za vodiče u postolovnom turizmu koja će se održati u pustolovnom parku Cadmos Village u Konavlima 14. i 15. svibnja u sklopu Dubrovnik outdoor festivala 2018.

Predavači će biti predstavnici HGSS-a koji će obučiti vodiče o sigurnosno informativnim aspektima: kako reagirati u slučaju nesretnog slučaja, sigurno vođenje grupe, orijentacija, procjena situacije i organizacija zbrinjavanja i spašavaja, meteorologije.

Instruktori HGSS-a rade po jedinstvenom programu koji je priznat od Gospodarske komore - grupacije pustolovnog turizma, a njezin cilj je educirati što veći broj osoba koje rade na području pustolovnog turizma kako bi bile spremne za sigurno i kvalitetno vođenje turista.

14 -19 svibnja 2018                                                                                                                       
Međunarodna obuka za vodiče kajaka na moru
 

Drugo izdanje Međunarodne obuke za vodiče kajaka na moru u Hrvatskoj održati će se u Dubrovniku of 14.-19. svibnja 2018. u organizaciji ISKGA koja predstavlja Organizaciju za komercijalne vodiče za kajake na moru.

ISKGA predstavlja zajednicu istomišljenika koja se povezuje sa zajedničkim ciljem, stručno vođenje ljudi na moru.

Obuka za obalnog i naprednog vodiča za kajake na moru predstavlja profesionalni certifikat koji završavaju osobe koje žele napraviti karijeru u industriji pustolovnog turizma. 
Međunarodno je prepoznata kao brand i mjerilo za profesionalne vodiče morskih kajaka. Školovane vodiče poslodavci mogu zapošljavati sa povjerenjem, znajući da je svaki pojedinac tijekom temeljite obuke i procjene osposobljen za sve aspekte vođenja. 

19. svibnja 2018
Pustolovna utrka Dubrovnik 
 

Tijekom festivala 19. svibnja 2018 održati će se i multiaktivna pustolovna utrka za dvočlane timove. Utrka će kombinirati različite sportske discipline poput veslanja u kajacima, trčanja i abseiling (spuštanja niz uže).

U 10 sati ujutro natjecatelji će započeti s prvom disciplinom, kajakom na moru (sit on top) u parovima sa plaže Šulić prema otoku Lokrum. Natjecatelji će trčati 6 km oko otoka Lokruma te će veslati u kajacima natrag do plaže Šulić za konačni izazov, spuštanje niz uže sa tvrđave Lovrijenac, Dubrovnik. Organizator osigurava instruktore i opremu (kajaci,vesla, prsluci, oprema za abseil) te ulaznice za Lokrum i tvrđavu Lovrijenac.

Vrijeme aktivnosti: 2-3 h

Udaljenost veslanje: 6 km

Udaljenost trčanje: 6 km

Abseil (visina) 40 m
 

19 – 20 svibnja 2018
Seminar o pustolovnom turizmu i adrenaliskim sportovima 

U sklopu Dubrovnik outdoor festivala od 19. do 20. svibnja 2018. na području Konavala održati će se seminar o pustolovnom turizmu i adrenalinskim sportovima. Uz pomoć Svjetske organizacije za pustolovni turizam (ATTA), nacionalnih i lokalnih sportskih klubova Dubrovnik outdoor festival 2018. planira ugostiti različite predavače specijalizirane za pustolovni turizam i adrenalinske sportive.

Sudionici će imati priliku saznati više o različitim temama poput: međunarodnih standard za pustolovne vodiče, kondicijske pripreme sportaša na otvorenom, pustolovnih sportskih aktivnosti u turizmu, važnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnih standard u pustolovnom turizmu i još mnogo toga. 

20 svibnja 2018
Utrka za djecu i odrasle Konavle 

Radionica o tehnikama trčanja za djecu i odrasle održat će se u sklopu Dubrovnik outdoor festivala 20. svibnja 2018., u 13:00 u pustolovnom parku Cadmos Village (regija Konavle). 

Edukaciju će voditi atletičarka gospođa Ana Perović Alamat, bivša hrvatska nacionalna prvakinja u trčanju. Nakon radionice održat će se dvije utrke, jedna pogodna za djecu, a druga za odrasle. Dječja utrka dužine 1 km i ona za odrasle od 5 km. 

20. svibnja 2018
Seoska olimpijada 
 

Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u seoskoj olimpijadi koja će se održati u pustolovnom parku Cadmos Village 20. svibnja 2018. u 14:00 sati.

Četveročlane ekipe natjecati će se u zadacima kao što su: slack line hodanje, orijentacija u prirodi, bacanje predmeta, hodanje na štulama, paljenje vatre sa improviziranim sredstvima, streličarstvo, gađanje sa praćkama, natjecanje u povlačenju užeta, skakanje u vrećama i još mnogo toga.

Nakon zabavne seoske olimpijade uslijediti će i završni party u pustolovnom parku Cadmos Village.


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.