Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vela Luka - Vela Zabava
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 17 Rujan 2015 20:28

Biciklističkom utrkom prošli vikend završeno je prvo izdanje Vela Luka Outdoors, festivala outdoor sportova čiji je jedan od osnovnih ciljeva promovirati otok Korčulu, ali i ostale hrvatske otoke kao idealnu destinaciju za ljude koje svoje slobodno vrijeme provode na aktivan način.

Inicijativa je potekla od pročelnika HGSS-a, Vinka Prizmića, a događanja su se realizirala uz pomoć Trail i treking kluba Strka i Biciklističkog kluba Timun.
Također, takva događanja bi bilo gotovo nemoguće realizirati bez potpore lokalne zajednice, koja je u ovom slučaju prepoznala vrijednost jednog takvog festivala koji osim što poboljšava turističku ponudu i doprinosi produženju turističke sezone, također obogaćuje život lokalnog stanovništva i potiče ih na upoznavanje vrijednosti vlastitog kraja i na bavljenje sportom. Veliki  su doprinos u tome dali TZO Vela Luka, Općina Vela Luka i HPD Mareta.

 

Sami festival se sastojao od dva događanja u dva vikenda.

Prvi vikend, 05.09. održana je trail utrka Vela Strka, koja je imala dvije dužinske kategorije: Mali trail, dužine 11 km s 500 m ukupnog uspona i silaska, te Veli trail dužine 25 km s 860 m ukupnog uspona i silaska.

Staza se pokazala kao pun pogodak jer je bilo natjecatelja koji su prvi put nastupali na jednoj takvoj utrci, ali i vrlo iskusnih koji su se koji tjedan prije natjecali na najprestižnijoj svjetskoj trail utrci, UTMB u Francuskoj i nitko od njih nije krio oduševljenje viđenim i doživljenim. Utrci je prisustvovalo 60 natjecatelja, a rezultate možete vidjeti ovdje.

 

Vikend iza Vele strke,12.09.2015. održana je biciklistička utrka, Vela Luka MTB 2015, na kojoj se natjecalo stotinjak natjecatelja. Na 30-ak km dugoj stazi koja je kombinirala asfalt i makadam mogli su uživati oni koji nisu previše natjecateljski nastrojeni, ali je i bila dovoljno izazovna za zagriženije bicikliste.

 

Duplo veći broj biciklista nego na lanjskoj utrci, koja je bila događaj koji je i pokrenuo Vela Luka Outdoors, najbolje govori koliko su posjetitelji bili zadovoljni i koliko je otok Korčula poželjna kao biciklistička destinacija.

 

Osim po atraktivnim stazama natjecatelji će ove događaje sigurno pamtiti i  po  bogatom programu i dobroj fešti koji su uslijedili nakon utrka.

U planu organizatora je povećanje broja utrka i aktivnosti koje bi obuhvaćao festival, a sudeći po riječima samih sudionika, Vela Luka Outdoors će uskoro postati nezaobilazno događanje za sve outdoor entuzijaste iz Hrvatske, ali i šire. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.