Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Via Dinarica - najbolja "nova staza" 2014.
(Rejting 0 od 5)
Miks svega po malo
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 06 Ožujak 2014 14:02

Po izboru najpopularnijeg svjetskog outdoor magazina Outside, u kategoriji "nove staze", najboljom je proglašena Via Dinarica.

Projekt Via Dinarice, koji podržava razvoj avanturističkog turizma i lokalnih zajednica, zajednički je projekt zemalja u regiji, inspiriran inicijativom Via Alpina.  Projekt Via Dinarica povezuje visoke planinske lance Dinarida od Albanije do Slovenije, a  projektom Walking the Via Dinarica, koji ste mogli pratiti i na stranicama Adventure sporta, kroz obilazak dinarskog planinskog lanca, nastojalo se približiti i podijeliti prirodu i povijest ovih dijelova Europe. 

U Hrvatskoj je projekt podržan od strane UNDP-a s provedbenim partnerom Vodičkom službom Hrvatskog planinarskog saveza, odnosno Stanicom vodiča Zagreb.
Ovim priznanjem, odnosno izborom trase Via Dinarice za najbolju novu stazu, očito je da je vrijednost ovog projekta prepoznata u svijetu.

Najzaslužniji za ovaj uspjeh i realizaciju projekta  je bosansko-hercegovački alpinist i vodič Kenan Muftić, koji je s fotografkinjom Elmom Okić, stazu  od Albanije do Slovenije kompletno prošao.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.