Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ad natura na utrci u Patagoniji - 2012
(Rejting 5.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 14 Veljača 2012 21:39

Dok Hrvati, zajedno s ostatkom svijeta, uživaju u prazniku ljubavi, pustolovni tim Ad natura, hrvatski zaljubljenici u prirodu, krenuli su u svoju novu pustolovinu na kraju svijeta. 

U Punta Arenasu, glavnom gradu čileanske Patagonije, danas u 02:30 ujutro po lokalnom vremenu startalo je jubilarno 10-to izdanje „Patagonijske ekspedicijske utrke“ u organizaciji Stjepana Pavičića, čileanskog Hrvata.

National Geographic izabrao je  Patagonijsku ekspedicijsku utrku u top 10 avantura u svijetu, a ova međunarodna utrka multidisciplinarnog i ekspedicijskog karaktera trajat će 9 dana i timovi će od starta do cilja proći između 600 i 800 km. Dok se prošlogodišnja utrka održavala na prostoru nacionalnih parkova Torres del Paine i Pali Aike, ove je godine organizator utrku odlučio usmjeriti prema Južnom Polu – na  područje čileanske Južne Patagonije i Ognjene zemlje. Patagonija i njena nemilosrdna divljina testirat će znanja i iskustva timova, a samo oni najsnažniji uspjet će doći do cilja. Koliko je utrka zahtjevna govori i podatak da je prošlu godine do cilja došlo manje od polovice timova.

Jedan od tih timova bio je upravo pustolovni tim Ad natura koji je proše godine nastupio kao prvi hrvatski tim na Patagonijskoj ekspedicijskoj utrci i pritom izborio sjajno 4.mjesto. Koliko je to velik pothvat govori činjenica da se natjecatelji tijekom 9 dana okušavaju u brojnim, fizički vrlo zahtjevnim, disciplinama kao što su brdski biciklizam, alpinističko penjanje, kajakarenje u ledenjačkim jezerima, kanalima i Tihom oceanu, te trekking i orijentacija. Orijentacija je dominantna disciplina za koju tim na rasplaganju ima isključivo kompas i karte. Pomagala poput GPS-a nisu dozvoljena osim u slučaju spašavanja. Članovi tima tijekom cijele utrke sami osiguravaju hranu, vodu i opremu bez pomoći organizatora i trećih. 

Ad natura tim na ovoj prestižnoj utrci predstavljaju Darija Bostjančić, Dario Rocco, Stiven Vunić i Elvir Sulić. Radi se o jednom od najtrofejnijih hrvatskih pustolovnih timova koji iza sebe ima brojne pustolovne utrke kako u hrvatskoj tako i one međunarodne. Držimo im palčeve za uspješnu utrku!

 

Info o utrci:  “PATAGONIAN EXPEDITION RACE”:

Međunarodna utrka

Multidisciplinarna utrka > discipline: kajak, brdski biciklizam, trekking, alpinističko penjanje, orijentacija

Ekspedicijska utrka: članovi tima osiguravaju hranu, vodu, opremu tijekom cijele utrke bez pomoći organizatora I trećih

Trajanje: 9-10 dana

Duljina : 600-800km

 

Ad natura tim:

Hrvatski pustolovni tim

Članovi:

Elvir Sulić, kapetan

Darija Bostjančić

Dario Rocco

Stiven Vunić

 

Neke od realiziranih utrka i projekata

Terra Incognica, 2000-2007

Cro Challenge, 2000-2005

Ki Challenge, 2002-2005

UltraTrail du Mont Blanc, 2008

Ekspedicija Jadranom u dahu, 2009

Mt.Everest, 2009

Patagonian Expedition Race, 2011 – osvojeno 4.mjesto (utrku završilo 6 od 14 timova)

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.