Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Brijuni Adventure Race 2016. - 17. rujna 2016.
(Rejting 0 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 08 Rujan 2016 17:54

Sportsko rekreacijski klub Puls (SRK PULS) iz Pule, u suradnji s Nacionalnim parkom BRIJUNI, kampom Bi-Village, TZO Fažana i TZG Pule te Općinom Fažana, organiziraju su pustolovnu utrku, Brijuni Adventure Race (BAR 2016). Utrka će se održati 17. rujna 2016. godine na području Nacionalnog parka BRIJUNI, Fažane, te na području Štinjana i Vodnjana.

 

Uvodnu riječ dala je direktorica Turističke zajednice Fažana Melita Peroković: "Iako je utrka BAR 2016. u drugoj ediciji, ove godine je taj puno veća od prošlogodišnje. Ukupan broj prijavljenih dostiže limite utrke, ali vjerujemo da će okupiti i velik broj pratitelja, posjetitelja i ljubitelja sporta. Vrlo nam je važno da podržimo ovu sportsku manifestaciju jer je upravo taj velik broj natjecatelja, ali i njihove pratnje, smješten na području Fažane. Sportska događanja su definitivno dio naše strategije te je suradnja i podrška organizatoru SRK-u PULS nastavljena i ove godine." 

Direktor utrke i predsjednik kluba SRK PULS Denis Mirković zahvalio se svim partnerima, sponzorima i medijskim pokroviteljima koji podržavaju ovu pustolovnu utrku.  

Prijave na utrku su trenutno zatvorene, a prijavljeno je ukupno 105 timova; 28 timova za kategoriju Ultra i 77 timova za kategoriju Light. Organizator je sačuvao još prostora za eventualno 10 dodatnih timova. Utrka Ultre starta u 8.30 sati s pozicije u NP Brijuni, a utrka Light kategorije kreće iz Fažane s trga ispred crkve. Start za kategoriju Light bit će kronometarski, te će svaki tim kretati u razmaku od 20 sekundi. "Pozivam vas da dođete i podržite ove izuzetne sportaše na startu jer će taj trenutak biti vrlo poseban i atraktivan za gledatelje," istaknuo je Mirković.

Pustolovna utrka BAR 2016 bit će doista iznenađenje i užitak za sve sudionike. Utrka  se sastoji od 6 disciplina: plivanja, trčanja, vožnje biciklom, veslanje u kajaku, ronjenju na dah i absailu (spuštanju po sajli). Cilj utrke je u što kraćem vremenu uz pomoć topografskih karata i kompasa obići zadane kontrolne točke. U pustolovnoj utrci je zabranjeno korištenje GPS uređaja, te je vrlo važno što preciznije pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz Nacionalni park Brijuni, Štinjan, Općinu Fažana i Općinu Vodnjan. Utrka je orijentacijskog karaktera. Sastoji se od 3 tranzicijske zone te će za svaku posebno dobiti mapu za orijentaciju. Trase utrka su tajne, a po prvi put se mape niti ne objavljuju prije utrke.

Definitivno će biti vrlo napeta utrka, a svi natjecatelji će moći doživjeti ove prekrasne krajolike na totalno drugačiji način. Natjecatelji pustolovci dolaze iz Slovenije, Italije, svakako Hrvatske te čak iz Belgije. Ovo je izuzetna prilika da se pustolovci iz šire regije pokažu na izvrsnom, prelijepom i vrlo zahtjevnom terenu.

"Nadamo se velikom broju ne samo natjecatelja, već i njihovih obitelji, prijatelja koji će se te dane smjestiti u nekim od naših objekata. Za tu prigodu pripremili smo posebne ponude i cijene smještaja. Javna ustanova Brijuni prepoznala je ovaj sportsko-rekreacijski projekt kao posebnu atrakciju koja će brojne ljubitelje ovakvih utrka, ali i njihove obitelji, privući u raj što Brijunsko otočje i jest.  Brijuni su raj na zemlji i ovom prigodom moći ćete ih doživjeti na sasvim drugačiji način," istaknula je ispred JU Brijuni Maja Bizjak.

 

Organizaciju BAR-a 2016. podržavaju i TZO Fažana i TZG Pule koje su ujedno i dio Klastera turističkih zajednica  južne Istre. Direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj izrazila je zadovoljstvo te uputila pohvale organizatoru za BAR 2016. Podršku daju 3 članice Klastera južne Istre:  Vodnjan, Fažana i Pula.

"Vjerujem da će sportaše itekako privući ljepota krajolika i terena na kojem se održava utrka. Bit će ovo zasigurno nekima i neki početak putovanja te će se vraćati na isti teren trenirati, istraživati ponovo njegove ljepote, a sa sobom će sigurno dovesti i svoje obitelji. Upravo zato što je ideja o sportskim manifestacijama jedna od vodilja i dio strategije našeg  Klastera, nastavit ćemo podržavati ovaj sportski događaj," rekla je Cinkopan Korotaj. 

Ispred Općine Fažana, medijima se obratio Mitar Gavočanov koji je iskazao podršku sportskom projektu BAR 2016. te pozdravio sve one koji će doći u Fažanu s namjerom da poprate pustolovnu utrku.

Za Bi-Village, nekoliko riječi je uputila Simona Mrlak Smailbašić, voditeljica  marketinga i PR u kampu: "U ime cijele direkcije želimo puno sreće i uspjeha svim natjecateljima. S organizatorima smo već uspostavili suradnju na prošlogodišnjoj utrci, a vjerujem da ćemo i nastaviti ovu lijepu suradnju." 

Na kraju konferencije Mirković se još jednom zahvalio svim sponzorima koji su podržali utrku te medijskim pokroviteljima koji će omogućiti da informacija o istoj dospije u širu javnost: "Pozivam vas da dođete u Fažanu 17. rujna te podržite ove iznimne sportaše." 

Hvala svima koji podržavaju realizaciji ove utrke.

Pozivamo vas da u što većem broju budete dio pustolovnog spektakla u rujnu. 

 

DETALJI PUSTOLOVNE UTRKE BAR 2016.:

Datum utrke:       17. rujan 2016.

Lokacija: Hrvatska, Istra, Fažana

Discipline: Treking, MTB-O, Kayak, Absail, Ronjenje, Plivanje

Dužine:  40 Km (light), 80 Km (ultra)

Kategorije:  Ženska kategorija, Muška kategorija, Mix kategorija

Limit timova : 200 (100 po kategoriji) 

LINK NA UTRKU: http://srkpuls.hr/nase-utrke/brijuni-adventure-race 

SRK PULS info:

Web page:         www.srkpuls.hr

Facebook:          https://www.facebook.com/SRK-PULS-382927361864929

Google+:             https://plus.google.com/+SRKPuls

Twitter:               https://twitter.com/PulsSrk

 

Instagram:          https://www.instagram.com/srk_puls/ 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.