Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Buraz, zakaj ne furaš bike
(Rejting 5.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Bruno Pavić   
Nedjelja, 16 Rujan 2012 21:51

Tmuran je dan ujutro u Zagrebu ali start je najavljen u 12h, možda se prognoza i popravi. Da, nastupamo, mi Cetina Adventure Team, u sastavu Tomislav Baković i Bruno Pavić na Zagreb Urban Challengu.

Super je krenulo prije starta. Za par minuta sam se popeo na uže na vatrogasnom voziliu dužine 10ak metara i zaradio 700 bodova. 

Start je bio u centru grada, dobili smo zadatke i krenuli trčati ko "maniti" po ulicama dok su ljudi govorili - a ovo je ona utrka…… 

 

Super bi bilo da znamo sve "birceve" (kafiće) po gradu. Ali ne znamo, pa s karte čitamo gdje idemo i padamo na prvom zadatku i to na cijeni manistre (bolonjez) u jednom od restoranu u Branimir Centru. Pogrešno prepišemo s ploče.
Nastavljamo dalje u skladu sa zadacima raznih tematika. U trčanju smo dosta dobri i vidimo da smo stalno u prvih 5-6 timova, dok ne dođemo na šahovski zadatak, gdje moramo poredati 8 kraljica tako da jedna ne "jede" drugu… Tu gubimo pola sata koje, jednostavno, kroz trku ne možeš nadoknaditi….
Ipak dajemo si truda i već na predzadnjim točkama u gradu stižemo svu ekipu i opet smo u prvih 5-6. Ludilo…. 

 

Prema gornjem dijelu grada ekipa ide sa tramvajem…. Pitam- Tomo, znaš li koji tramvaj vozi gore…Ne…. A ništa onda idemo trčat…  

Dolazimo do Importane Centra, vidimo autobus koji kreće za 5 min …. Super…
Sve smo zadatke odradili, a najluđi mi je bio crtanje likova iz crtića dok ti kolega s druge strane stabla govori kako slika izgleda.

Jedan od zadataka, zadatak slaganja slika, bio je rezerviran za ekipu koja se poznaje. Dobiješ slike likova iz natjecanja kad su bili mali i sad pa ih moraš uparit.

Napraviti 40 zgibova na zadacima sa zgibovima i nije bio neki problem za razliku od zadatka pogađanja pjesama iz filmova. Za mene i partnera, koji nismo filmoljubci, pretežak. Ali ipak smo pogodili pjesmu iz filma „Tko to tamo peva“. 

Utrka je osmišljena tako da svatko može pobijediti jer brži timovi mogu pasti na takvim pitanjima gdje gube dragocjene bodove. Ako si malo sporiji i sve zadatke riješiš kako treba, možeš osvojit neko mjesto. Nama je cilj bio proći sve zadatke. Dozvoljeno je  koristiti javni gradski prijevoz, normalno, ako znaš gdje vozi. 

Nalazimo autobus koji vozi do Bundeka gdje nas čekaju bicikle. Na kontroli pitamo ima puno timova ispred nas i saznamo da ih je ispred samo tri.. Ajme, Tomo, idemo to odradit…. 

Prolazimo prvu točku biciklom i na drugoj pukne mi  guma…. Jankomir - Bundek ajme majko. 

Brzo stavljam drugu gumu ali zaboravljam izvaditi trn pa probijam i tu drugu gumu. 

Kažem kolegi da me čeka u cilju, a ja ću probat doći do 18h. Stavljam bicikl na leđa i trčim po nasipu, u nedogled. Na Lučkom je aeromiting. Pilot helikoptera mi maše na 3-4 metra od mene. Ja mu samo odmahnem rukom i razmišljam u sebi -  da si pravi bacio bi me helikopterom do Bundeka, organizator bi to sigurno priznao.
Ništa, odleti helikopter i dotrče neki lik i kaže mi - Buraz, zakaj ne furaš bike? Nakon 10 km nošenja bicikle na leđima, što odgovorit čovjeku nego se samo nasmijat. 

 

Blizu sam Bundeka, 17:40 je. Super. Dotrčim do kolege koji me čekao skoro sat vremena. Izgubili smo sve pozicije i nadu za cilj. On otpliva dionicu i skupa odveslamo zadnji zadatak na stand up daskama,  te uđemo u cilj u 18:02. 

Vidimo se i dogodine…. Dolazim sa novim gumama….

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.