Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Gay parada u Sinju?!!?!?
(Rejting 5.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 11 Lipanj 2012 16:55

Sve bi ja to letvom po leđima- vikala je baba ugledavši na glavnoj sinjskoj ulici hrpu muškaraca u tajicama i šarenim majicama, misleći da se Pride proširio i na Sinj. 

Tako je uz babino vikanje startala Cetina Adventure. Jedino, bučnoj babi nisam bila jasna ja, kao jedina žena. A, zapravo nisam bila jasna ni sebi. Ovo mi je nakon ozljede i pauze bila povratnička utrka i sad, ne znam jel se baš na takvoj moraš pitat- šta je ovo meni trebalo. Ali, šalu na stranu, kad me prošla povratničko-početnička trema, jutro se primaklo mom normalnom vremenu treninga, shvatila sam da ideja i nije bila tako loša.

 

Staza dužine nekih 40 km kružila je oko Sinja, terenima koje vjerojatno nikad sama ne bi obišla. Nakon prilično strmog uspona na Visočicu, za vrijeme kojeg sam razmišljala koji je najbolji razlog za odustanak, staza je nastavila grebenom. Strmi spust kojim su nas plašili i nije bio tako strašan.

 

Možda jer je nakon njega dolazilo pravo osvježenje,  kanjon Sutine i prvi zadatak, skok u jezero. Iako hladno, jezero je bilo pogodak dana. Kao i cijeli kanjoning, opravdalo je razlog dolaska na utrku i izbrisalo sav umor.  

 

Normalno, nije mi padalo na pamet odraditi drugi zadatak, skok sa 10ak metara visoke stijene u jezerce, veličine većeg lavora. Moj izbor je bio absajl, bez obzira na gubitak vremena, a pogotovo kad sam u sigurnim rukama članice HGSS-a, Marijete.

 

Slijedećih 8 kilometara dovelo me do donošenje nekih novih odluka, jedna od njih je da ću prestati izbjegavati trening po suncu. Ti kilometri po asfaltu, od mosta Lučane, preko Karakašice do Čitluka, prilično su se razvukli, možda i zato što smo dva puta skrenuli u krivom smjeru i morali se vračati, ali pogled na, napokon  uočene, crvene kajake na obali Cetine, osvježili su mi dan.

 

Za mene je kad smo ušli u kajake, utrka već bila završena. Obrovac Sinjski, Han i Gale su prilično brzo promicali pored nas i za manje od sat vremena došli smo do kontrolne točke, mosta na Kerepu. Ali ne dovoljno brzo, da bi bili brži od naših glavnih veslačkih konkurenata, Mije Bebića i Marka Hermana. Bili su brži za 3 minute. Tu sam donijela slijedeću odluku, u kajaku više nema zaustavljanja za piće, nema ulazaka u sumnjive kanale, samo veslanje i veslanje.

 

Kratka dionica bicikle, bila je taman za protegnut noge, nešto kao dionica za oporavak i to sa kratkim zaustavljanjem za zadatak gađanja lukom. Ne mogu kazat da bi se jedna strijela u cilju, od 10 ispaljenih moglo nazvati uspješnim gađanjem, ali velika masnica na mojoj ruci, nekako mi govori da to nije sport za mene, a ista takva nalazi se na ruci mog trkačeg partnera, Brane. Dakle, streličarstvo kao aktivnost zaboravljamo.

 

Još par kilometara i u cilju smo, gdje nas, normalno, oni brži već čekaju.

Nakon pet sati i 27 minuta u cilj su prvi ušli članovi tima  "Odlično bezveze" u sastavu Hrvoje Kedžo (Split) i Dragomir Čović (Gata), a dvije minute nakon tim "Najbrži" (Ante Jurić i  Zvonimir Režić), te kao treći ekipa "Gajo teama" (Tomislav Žigo i Petar Mandac) s ostvarenim vremenom od pet sati i 43 minute, oba tima iz Sinja. 

 

Šta kazati o utrci ? Organizacija bez ijedne zamjerke, tereni inspirirajući, raspored disciplina po "mjeri čovjeka" ili kako bi Sinjani rekli - "posve":-D 

Vidimo se i slijedeće godine, ali ne zaboravite da se prijave popune u par sati. 

 

Osim utrke, u Sinju je organiziran i Sajam avanturističkih sportova.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.