Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
KI challenge- brže otrčan, nego opisan
(Rejting 3.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Elvir Sulić   
Ponedjeljak, 27 Rujan 2010 12:55

S malim zakašnjenjem, Elvir nam je poslao kratki izvještaj o zadnjoj KI Challenge utrci. Kad smo već pomislil da nas je zaboravio, tekst i slike su stigle.

Ali kako je bolje ikad nego nikad, ipak mu se zahvaljujemo. Pozivamo i natjecatelje da nam opišu svoje doživljaje. Da li su ih puno mučili? :-) Dobro znam kakve su njihove utrke, pa njihov kriterij da nije teško, meni ne drži vodu. Istina je da nakon tolikog truda, dolazak na cilj nosi još veće zadovoljstvo.  

U subotu, 04.09.2010. u organizaciji Društva za sportove u prirodi AD NATURA održana je osma pustolovna utrka pod imenom KI CHALLENGE 2010. Kako to biva posljednjih par godina utrka je startala sa riječkog Korza, a utrku su spustom po alpinističkom užetu otvorili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i alpinistice sestre Darija & Iris Bostjančić.

Na startu je je svoje nove pustolovine potražilo 56 natjecatelja, okupljenih u 28 dvočlanih timova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Staza utrke u dužini od 66km, sa ukupnim usponom od 2.000m uspješno je spojila Primorje i Gorski kotar, a natjecatelji su istu svladavali kroz slijedeće discipline: 
- trekking 
- kanjoning 
- brdski biciklizam 
- splavarenje 
- orijentacija

 

Trasa staze: Rijeka (start), kanjon Rječine, Grobničko polje, Platak i okolica, Lokvarsko jezero, jezero Lepenice, jezero Bajer, Fužine (cilj).

Od 28 timova koji su nastupili na utrci 16 timova je uspješno završilo utrku, dok je preostalih 12 timova odustalo kako zbog ozlijeda, tako zbog gubljenja i iscrpljenosti.

U muškoj konkurenciji najuspješniji su bili Dejan Ljubas i Elvis Kalčić – tim „Jušto na vrime“ koji su stazu savladali za 9:16:15h.

U mješovitoj konkurenciji najbrži su bili Darija Bostjančić i Dario Rocco – tim „Ad natura - Karibu“ kojima je za cijelu stazu trebalo 11:40:08h.

Sve informacije, kao i pregršt fotografija sa utrke možete pogledati na službenim web stranicama organizatora: www.adnatura.hr

 

Datum 9. pustolovne utrke KI CHALLENGE već je poznat, a to je 10-11.09.2011. – noćno idanje ;-) 
 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.