Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kao kad te lav ganja
(Rejting 4.50 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Dalibor Kalčić   
Utorak, 28 Kolovoz 2012 11:50

Na samoproglašenom Prvenstvu Hrvatske i Slovenije u pustolovnim trkama, Rabac Adventure Race, očekivano su se na startu pojavile najjače postave enodnevnega Adventure race-a. 

Šaroliko društvo dodatno je oplemenio i nas tim "Ljubas i Kalčić, Dalibor Kalčić". Eksperimentalna kombinacija najboljeg riječkog triatlonca, Dejana Ljubasa i mene, "veterana" pustolovnog sporta u Hrvata urodila je prvim mjestom nakon 13'30˝sati  trke po grajovitim i bajkovitim predjelima Rapca i istočne Istre.

Organizator je predvidio ponoćni start s plivanjem i veslanjem, te su ekipe kronometarski kretale u novu avanturu. Startali smo predzadnji, te je naše prevrtanje pri ulasku u kajak dodatno zabavilo domaće i strane navijače kojih je bila puna riva.

Slijedilo je noćno veslanje sa traženjem skrivenih plaža i uspon na vrh Skitače. I s malim gubljenjem nismo puno zaostajali za prvim timovima. Slijedili su noćni spustevi i lagano pedaliranje noćnim krajolicima, te smo se prišunjali prvom slovenskom timu, Salomon Sunto, na 20 min.
Orijentacijski zahtijevan i teško prohodan teren rezultirao je našim prelaskom u vodstvo koje nismo ispuštali drugu polovicu utrke. Zvuči jednostavno, nekako kao kad te lav ganja, a ti se trudiš sabrati i ostati pametniji od njega i taklo 7 sati! Huh... 

Utrka prepuna pretjecanja i promjena u poretku,… lijepa nasa Istra. Napeto do samog kraja.

Pohvale organizatoru i svima onima koji su sudjelovali.  

 

 

Vidimo se na brdskoj utrci "Hahlić za uru" 01.09.2012 u Podkilavcu na Grobniku. Kategorija GiB (goli i bosi) je zvanično otvorena. 
Info na groalp.com

 

Rezultate RAR-a možete vidjeti OVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.