Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na Urban Challenge-u trebalo je i veslati bez vesala
(Rejting 0 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Goran Rihtarić   
Ponedjeljak, 21 Rujan 2009 06:16
Organizatori su ove godine bili još kreativniji pa je utrka bila bogatija za neke atraktivne dionice: uspon na vrh ljestava vatrogasnog vozila na Cvjetnom trgu, traverza preko rijeke Save ispod Mosta slobode, «veslanje» bez vesla preko Bundeka u kajacima,... No, usprkos fizički zahtjevnim zadacima, mnogima su najteže prepreke bile pantomima pod repom bana Jelačića, «pecanje» rednih brojeva u fontani, razne zagonetke i mozgalice,
19. rujna 2009. godine – Najveća, najzabavnija i najluđa gradska pustolovna utrka na ovim prostorima, Urban Challenge, privukla je više od stotinu natjecatelja koji su prihvatili izazov zagrebačke gradske džungle. Za više od stotinu raspoloženih natjecatelja startna se sirena oglasila 19. rujna, u 10.30 sati u Avenue Mall-u, u kojem je bio i cilj utrke te je održana dodjela nagrada za najbolje timove.

Najodvažniji timovi iz Hrvatske i inozemstva prihvatili su izazov i pokazali natjecateljski duh u avanturističkoj utrci Mens Health Urban Challenge 2009, a ove su godine po prvi puta sudjelovali natjecatelji koji su stigli i «preko velike bare» - naime, sudjelovala su dva tima američkih marinaca.Utrka je bila podijeljena u dvije kategorije (po težini): za fizički spremnije tu je kategorija Challenger, u dužini 50 – 60 kilometara, a za rekreativce je kategorija Urban, u dužini 20 – 30 kilometara. Timovi su imali dva člana, bez obzira na spol. Cijela trasa i zadaci za natjecatelje bili su tajni do samog početka utrke, odnosno do svake sljedeće kontrolne točke. Sudjelovalo je 19 timova u kategoriji Challenger, i 34 u kategoriji Urban. U kategoriji Challenger sudjelovale su (po drugi puta) Tea Ðurek i Iris Bostijančić. Naše proslavljene alpinistice danas su izazove vrhova Himalaja zamijenile izazovima zagrebačkog asfalta – i bile su najbolji ženski tim u kategoriji Challenger.

Uz prošlogodišnje discipline: vožnje bicikla, trčanja, penjanja po užetu, navigacije i ostalih «klasičnih» sportskih disciplina, poput luka i strijele, zgibova i sklekova, ove godine organizatori su bili još kreativniji pa je utrka bila bogatija za neke atraktivne dionice: uspon na vrh ljestava vatrogasnog vozila na Cvjetnom trgu, traverza preko rijeke Save ispod Mosta slobode, «veslanje» bez vesla preko Bundeka u kajacima,... No, usprkos fizički zahtjevnim zadacima, mnogima su najteže prepreke bile pantomima pod repom bana Jelačića, «pecanje» rednih brojeva u fontani, razne zagonetke i mozgalice, npr. kod uspinjače gdje su se natjecatelji morali rješavati matematičke probleme ili na Gornjem gradu gdje su morali pronaći ¨kuću bez prozora¨.Otvorenje pustolovne utrke Men’s Health Urban Challenge 2009 powered by NIVEA for Men, vodila je Doris Vrečko, a otvorenju su, povodom Europskog tjedna mobilnosti u organizaciji Europske komisije pod geslom «Poboljšajmo gradsku klimu», nazočili i predstavnici gradskih vlasti, zamjenica gradonačelnika gospođa Jelena Pavičić-Vukičević, Pročelnik Ureda za zdravstvo i branitelje dr. Zvonimir Šostar, Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. sc. Višnja Fortuna, pomoćnica pročelnice u Uredu i koordinatorica Europskog tjedna mobilnosti u Gradu Zagrebu, gospođa Marinka Bakula-Anđelić.

Rezultati:
 
kategorija URBAN:
1. mjesto: Ivan Kapović i Dragan Janković
2. mjesto : Angel Miličić-Zečević i Nino Vučković
3. mjesto: Tin Bobetko i Dino Mileta
Najbolji mješoviti tim: Nada Bilobrk i Dujo Malbaša
Najbolji ženski tim: Paula Vrdoljak i Jasmina Streha

kategorija CHALLENGER:
1. mjesto: Ivan Habuš i Igor Dorotić
2. mjesto: Ivan Golec i Hrvoje Terzić
3. mjesto: Marko Rajković i Šime Sušić
Najbolji mješoviti tim: Elvis Kalčić i Marija Kalčić
Najbolji ženski tim: Tea Ðurek i Iris Bostijančić
 

UKUPNI REZULTATI SU OVDJE!

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.