Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nakon 10 dana i 600 kilometara Ad natura u cilju
(Rejting 5.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Anamarija Marović   
Srijeda, 16 Veljača 2011 12:27

Želje Hrvatskog pustolovnog svijeta su ispunjene, Ad natura Karibu je prošla kroz cilj. Darija, Elvir, Stiven i Dario završili su 2011 Wenger Patagonian Expedition Race kao četvrti.

Istina je da smo se u posljednjim trenucima nadali da će se brzom  završnicom domoći trećeg mjesta. Ali naše želje iz naših udobnih i toplih domova, s povremenim odlascima na lagani jogging su jedno, a završiti utrku dugu  preko 600 kilometara u jednom od najdivljijih i najudaljenijih predjela zemlje je nešto sasvim drugo.

Utrka je prije 10 dana startala iz Torresa Del Paine, na Hosteria Lago Grey, biciklističkom dionicom, nakon koje je slijedilo probijanje kajacima između ledenjaka, pa kroz rijeke i more na dionici dugoj 105 kilometara i kao najveći izazov treking kroz  guste šume i zaleđena polja s prelascima preko rijeka i močvara. Ovogodišnja utrka je i po mišljenju organizatora, bila i jedna od najtežih i najspektakuarnijih u svojoj povijest. Natjecatelji su po sunčanom vremenu krenuli sa starta, a u zapadnim fjordovima uhvatila ih je teška kiša. Sve ovo zvuči tako surovo, da podatak od 181 kilometar dugoj završnoj biciklističkoj dionici djeluje  kao dječja igra, ali probajmo se sjetiti kad smo smo zadnji put odvozili 181 kilometar u komadu.

Od 15 prijavljenih timova utrku ih je završilo samo 6. S bocama šampanjca, organizator je na cilju dočekao prvi tim, Adidas TERREX / Prunesco kojima je ovo treća pobjeda, drugi su bili, GearJunkie.com, a Vaucluse Adventure Evasions treći.

 

Ipak,  moram kazat, ja sam uvjerena da utrka nije zbog vremenskih neprilika skraćena, da bi Ad natura došla u trećem vremenu, ne mogu si pomoć.     

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.