Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Povratak pustolovine - IMO adventure
(Rejting 5.00 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Anamarija Marović   
Nedjelja, 11 Rujan 2016 18:46

Nakon sedam godina pauze jučer je ponovo održana utrka Imo adventure, a reakcije učesnika nakon kraja ove nekad vrlo popularne utrke uvijek su iste.

"Ostali smo iznenađeni ljepotama koje skriva Imotski kraj ali nismo iznenađeni gostoprimstvom domaćina jer su po tome poznati. Organizacija bez zamjerke, sigurno se vidimo i dogodine." – kazao je Marko Herman, član pobjedničkog tima koje nosilo ime Adventure sport portala

Marko je trčao u timu s Antom Ercegovićem, koji je pred nepunih 10 dana završio prestižni Ultra Trail du Mont Blanc, a za pobjedu na ovoj utrci trebalo im je stazu dugu 65 km preći za 5 sati i 47 minuta.
 
  

Utrka je počela atraktivnom kajak dionicom u dužini 7 kilometara do Zmijavaca gdje su natjecatelje čekale bicikle. Biciklom je trebalo proći 35 kilometara dugu dionicu, na mjestima vrlo strmu gdje su se najbolje snašli članovi D&D uvijek s nama, tima u sastavu Elvis Kalčić i Vedran Mohorovičić i ostvarili prednost od 20 minuta ispred drugoplasiranih. Nakon bicikle uslijedio je trekking kroz Prološko blato, kanjon Badnjevice preko Ričica, oko Crvenog jezera do cilja iznad Modrog jezera.

 

 

Tim Adventure sporta je s D&D uvijek s nama do zadnjih kilometara vodio napetu borbu. Na posljednjoj dionici bolje su se snašli trekeri iz Adventure sport tima.
Treći u cilj ušao je tim Karakonđule, s članovima Ivom Pešićem i Jurom Bilanovićem, te s nešto zakašnjenja tim Cetina Adventure 1,  Vedran Ugrin i Ivan Grčić, kojima je zbog tehničke greške na stazi priznato treće mjesto.

 

Na utrku se prijavio i jedan mješoviti par imena JADI, Jasna Jelavić i Dino Markovina koji ipak nisu uspjeli završiti utrku u zadanom limitu, međutim nisu krili oduševljenje utrkom i organizacijom.

"Sve pohvale na organizaciji. Uživali smo u ljepotama Imotskog kraja i gostoprimstvu domaćina. Odlično označena staza, i vise nego dovoljno okrjepnih stanica čine ovu utrku dostupnu i rekreativcima. Za ozbiljnije pustolove bogat nagradni fond, a za ostale predivno proveden dan u prirodi." – rekla nam je Jasna Jelavić.

 

Što više reći o utrci o kojoj svi dijele oduševljenje nego staviti obvezu organizatoru da samo tako nastavi. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.