Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pustolovno urbana avantura u Sinju
(Rejting 4.83 od 5)
Pustolovne Utrke
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 11 Lipanj 2015 22:09

Protekli vikend Sinj i Cetinska krajina bili su pravo mjesto za sve željne avanture, izazova i dobre zabave. Održana je 5 pustolovna utrka Cetina Adventure Race i 3 utrka Gradski izazov.

Cetina Adventure Race je trenutno najduža i najteža pustolovna utrka u Hrvatskoj, a ove godine na start je stalo 12 dvočlanih ekipa. Stazu dugu oko 100 kilometara s 8 kontrolnih točaka, činilo je više različitih disciplina: treking, kanjoning, vožnja kajaka i bicikla.

Prvo je trebalo pretrčati brdoviti dio iza Sinja do ulaska u kanjon riječice Sutine, gdje je po mnogima najatraktivniji dio staze i sada već zaštitni znak ove utrke - kanjoning. Savladavajući razne prepreke trčeći, skačući ili plivajući u kanjonu je bio i zadatak, čije je neizvršavanje donosilo vremenske penale. To je skok s 9 metara visine u omanji, ali dovoljno duboki bazenčić u koji se Sutina ulijeva slapom.

 

Po izlasku iz kanjona natjecatelje je opet čekao treking preko planine Svilaje do brane na Peručkom jezeru, odakle je kajacima trebalo preveslati jezero u punoj dužini. Zadnja disciplina je bila vožnja bicikla koja se pokazala kao presudna za ukupni poredak. Utrku je natjecateljima dodatno otežavala nesnosna vrućina, a koliko je bila zahtjevna govori i podatak da je od 12 ekipa samo njih 6 došlo na cilj sa svim kontrolnim točkama.

 

Ekipa Stare pojate koja je bila u vodstvu, u samom su kraju biciklističke dionice izgubili cijeli sat prednosti gubeći se po stazi, što je dobro iskoristila domaća ekipa Cetina Adventure Team 2. Tako je osim izdržljivosti, upornosti i snage volje presudilo i bolje poznavanje terena o tome tko će slaviti na kraju. U konačnici je ekipa Cetina Adventure Race 2 (Ivan Grčić, Vedran Ugrin) stigla prva za 8 sati i 42 minute, Stare pojate iz  Omiša (Ante Pešić Golub, Duje Lekšić Crv) stigla druga, a ekipa Adventure Sport Portal (Ante Ercegović, Marko Herman) treća. Najbolji su dobili medalje, pehar i novčanu nagradu.

 

Isti dan se održala i utrka 3 Gradski izazov koja je okupila 60-ak natjecatelja. U dužini od oko 8.5 km  natjecatelji su morali obići brojne  kontrolne točke razasute po gradu Sinju. Na kontrolnim točkama morali su obavljati razne zabavne zadatke kao što su izrada papirnatih aviona, slikanje ''selfia'' s kipom, skakanje u vrećama, gađanje alke iz trka i brojne druge. Od djece najbrže su bile Nina Boban, Gabriela Pavić i Ana Kokot Živalj. Kod žena najbrže su Lucija Križanac, Jelena Gugić Boko i Anđela Bašić, a od muškaraca Ante Bubić, Božidar Milanović i Vitomir Šimleša.

Ekipa Kluba pustolovnih sportova Cetina Adventure se zaista potrudila oko organizacije i uspijela u želji da natjecateljima omogući upoznavanje prirodnih ljepota i kulturne baštine njihovog kraja i to sve na jedan zabavan i uzbudljiv način. Pokazali su da Sinj nije samo Alka i svetište Gospe Sinjske, nego da ima još puno više toga što može pružiti.

 

Foto by: N. Belančić  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.