Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rolatlon Liga:: Kill Billotlon (First Blood)
(Rejting 0 od 5)
Rolatlon
Autor: Dino Alberini   
Nedjelja, 01 Travanj 2007 00:52
Rezultat je bio spektakularan, krvi do koljena, ja ponosan, vraćam se po Lovru da se uvjerim da su rane dovoljno ozbiljne, valjda će sad iskrvariti. Ipak, Lovro ima pet litara krvi, nije to lako prosuti, antikoagulantu unatoč. Naravno da ga takvog nije bilo teško dobiti na trčanju, ali treba trčati dva i pol kilometra (!) pa makar i protiv čovjeka bez krvi sa slomljenim ramenom...
U najboljoj namjeri da nastavim svijetlu tradiciju sportskog nadmetanja sa svojim najvećim suparnikom Lovrom nikako nisam dolazio na ideju kako ga sabotirati u slijedećoj utrci. Iz tog sam razloga i došao kasno navečer u Zagreb ne bi li se čega po putu sjetio. Ali ništa. Ugostio me kao i obično, pojeli smo paštu, samo sam je ovog puta ja jeo sa pestom a on sa nekim umakom u koji sam mu ulio antikoagulant ne bi li mu ipak prerezao vene dok spava, to je dobar način za dobiti utrku a i u duhu je tradicije sa početka teksta. Problem je u tome što ja uvijek prvi odem spavat pa mi se plan izjalovio na samom početku.

Unatoč lijepoj prognozi jutro je bilo vlažno a kolnik mokar što me nemalo zabrinulo zbog lošeg iskustva s prethodnog kola, ipak, na startu je i dvadesetak (poštenih) rolatlonaca uz još veći broj duatlonaca podizalo moj srozani optimizam.

Start je povela postava Lovro, Silvio i ja umanjena za standardnog prvotimca Vladu Fumića koji je bio opravdano odsutan*. Jasno da sam maksimalno iskoristio ovu dvojicu naivaca kao generatore zavjetrine ali su mi se olabavila prva dva kotača (Lovro, dok sam spavao, nije gubio vrijeme) na lijevoj roli tako da sam jedva, (uz pomoć prethodno navedenih naivaca) došao do prve tranzicije sa vremenom od malo preko 13'.


Naš novinar Al Cafone spava i dok trči.

Srećom, Silvio ne vozi bicikl jednako dobro kao role, a kako i bi kad sam mu blokirao mjenjač prije utrke tako da je morao voziti na maloj šajbi. Lovro je možda i pretpostavljao što mu se sprema pa je bio pažljiviji i uočio sabotažu prije starta, ali Lovro ima jednu slabost: cure**.

Znajući to, na sredini drugog kruga sam mu ukazao na jednu djevojku u utrci i, iskoristivši trenutak nepažnje, srušio ga laktom. Rezultat je bio spektakularan, krvi do koljena, ja ponosan, vraćam se po njega da se uvjerim da su rane dovoljno ozbiljne, valjda će sad iskrvariti. Ipak, Lovro ima pet litara krvi, nije to lako prosuti, antikoagulantu unatoč. Pa kad je tako, apelom na njegove patriotske osjećaje (izgubio je puno krvi, mogao sam mu reći bilo što) uvjerio sam ga da vodi još malo na biciklu tako da mu je do druge tranzicije, kada je štoperica pokazivala 46'15'', ostalo tek pola litre krvi.

Naravno da ga takvog nije bilo teško dobiti na trčanju, ali treba trčati DVA I POL KILOMETRA (!) pa makar i protiv čovjeka bez krvi sa slomljenim ramenom (vidi izvještaj sa prošlog kola). Uz nadljudske napore (i uz pomoć čiče na apencu kojeg sam upoznao po putu) uspio sam završiti utrku u vremenu novog rekorda: 55'40'' neslužbeno.

I tako idem kući pjevajući "bačkizagre stuhpa šeja..." do slijedećeg kola, 14. travnja pozdravlja vas Al Cafone.
 
P.S. Drugi put neka piše netko tko gleda utrku sa strane, meni ovaj izvještaj djeluje malo subjektivno. Pol Pot je ispao Majka Tereza prema meni. Možda se tužim za duševne boli...

*  aksiom: svatko tko je na moru je opravdano odsutan
 
** cure nisu slabost, ali ja sam oženjen čovjek sa dvoje djece pa moram tako napisati.

___

Fotografije s 3. kola u AS Galeriji.

Rezultati::

ZDL_2007_3kolo.xls

ZDL_2007_poredak_3kolo.xls

__

Slijedeći rolatlon je za 2 tjedna, 14.04. i to je ujedno zadnja rolatlon utrka u ovoj turi, slijedeća je na jesen. Dođite!

Rapored Rolatlon & Duatlon.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.