Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rolatlon:: Tuširanje u zavjetrini s Fuminih i Lovrinih zadnjih guma
(Rejting 0 od 5)
Rolatlon
Autor: Dino Alberini   
Ponedjeljak, 26 Ožujak 2007 15:29
Srećom, prije tranzicije sam Lovru udario po slomljenom i bandažiranom ramenu tako da nije mogao daleko uteći, a budući da sam prije starta sam Fumi sa tenisica skinuo špigete (žnirance?) to sam zasluženo pobjedio ispred Lovre, kojem sam za svaki slučaj podmetnuo nogu prije cilja.
Bio je prošle subote. Naravno za one koji su ostali na moru. Za mene nije, ja sam u petak navečer doputovao u Zagreb kod prijatelja Lovre u namjeri da saznam zašto je moj seayak sporiji od bilo kojeg spustaškog kanua, i da odradim drugo kolo Adventure-Sport rolatlon lige na radost svoje supruge, koja je uvijek sretna kad nisam u nekakvoj pogibelji na moru, u zraku ili u brdima (ne'š ti takav život, ali što mogu, potpisao sam).

Iznenađenja sa vremenom nije bilo, svi su prognostički modeli ukazivali na mokru utrku uz dosta vjetra što bi zapravo značilo podbačaj u rolanju od cca dvije minute (po jarunskom krugu) zbog gubitka gripa. Tuga pregolema, danas nema rekorda. Srećom, u četvrtak sam predvidio takav razvoj događaja pa sam iskoristio dan za skijanje do besvjesti što je u petak rezultiralo jakim bolovima u lijevom koljenu (ali vrijedilo je gušta). Ipak, u subotu ujutro se bol malo primirila, ostali su samo upaljeni gluteusi i kvadricepsi (koga briga? To mi za rolatlon ne treba... valjda) i napaljeni (za utrku...valjda(?)) Lovro, koji je, zbog kompliciranog loma kostiju u predjelu ramena, dugo apstinirao od utrki.


Naš izvjestitelj Al Cafone.

Na startu staro društvo, prvi se na parkingu pojavio Pelac* i čudio kako još nema ljudi. Ipak, vrlo su brzo počeli stizati i ostali natjecatelji unatoč stalnoj prijetnji "from above" što je jako pohvalno jer, da ja živim u Zagrebu, subotu bi proveo negdje drugdje (vjerojatno na moru).

Loš grip na rolama značio je da početak utrke neće biti bog-zna-kako spektakularan (ako isključimo umjetnički dojam kao kvalitativnu kategoriju) tako da se prva grupa rolera u reggae ritmu nekako dokoturala do prve tranzicije u sastavu Silvio Mrkša, Vlado Fumić, Lovro Lepan i Al Cafone (ja). Osim Fumića, svi smo bili čistokrvni roleri te je njegov rezultat do prve tranzicije tim vrijedniji jer nije lako voziti role u grupi po mokroj podlozi (ne pokušavajte to doma, mi smo buda... hoću reći znamo što radimo).

Druga dionica, ona na biciklama, vašem je izvjestitelju ostavila doslovno gorak okus u ustima. Naime, od silnih upala (navedenih na početku ovog teksta), morao sam se guziti u zavjetrini više nego obično a to je nužno značilo tuširanje vodom sa Fuminih i Lovrinih zadnjih guma. Slivio je krenuo sa grupom ali mu se tuširanje prljavom vodom nije svidjelo kao meni pa nas je negdje u drugom krugu napustio. Zato je Fuma uz vjetar vukao kao TGV u probnoj vožnji te smo, unatoč jakom vjetru, tri kruga odvozili za oko 31 minutu i malo preko. Bilo je i (polovično uspješnih) pokušaja ušlepavanja od strane duatlonaca što i nije za zamjeriti a i pravila to dopuštaju.Prava je drama počela na trčanju** kad je Lovro iskoristio tehničke prednosti svojih pedala i u rekordnom roku (desetak sekundi) prošao tranziciju dok smo se Fuma i ja oblačili kao da smo u dućanu kod Al Bundyja. Srećom, prije tranzicije sam Lovru udario po slomljenom i bandažiranom ramenu tako da nije mogao daleko uteći, a budući da sam prije starta sam Fumi sa tenisica skinuo špigete (žnirance?) to sam zasluženo pobjedio ispred Lovre, kojem sam za svaki slučaj podmetnuo nogu prije cilja. Vlado Fumić je vidio s kime ima posla pa je odlučio pustit mulariju neka se međusobno istrijebe.

Eto toliko od mene, napisao sam što sam vidio a nisam vidio puno. Možda netko ima slike?

____


*Pelac: Borko Prvan, otac multisporta u HR, idejni začetnik jarunskog rolatlona.

**meni je najgora drama bila na bicikli ali da sam to napisao ne bi postigao klimaks na kraju ionako traljavog teksta.

____

Rezultati::

ZDL2007_2kolo.xls

ZDL_2007_poredak_nakon 2kola.xls


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.