Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
1. Viški triatlon
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 14 Travanj 2014 14:39

Puno prvih stvari se dogodilo ove subote na Visu. Održan je prvi triatlon, to je ujedno bio prvi triatlon ove godine u Hrvatskoj i to je bilo prvo masovnije "kupanje" u moru ove godine. 

Osnovnoškolci su imali svoju kopnenu utrku i vjerojatno su svi po prvi put sudjelovali u nekom ovakvom štafetnom natjecanju.

 Prvi pobjedik sprint triatlona na Visu je postao Marin Koceić član TK Swibir, a prva pobjednica je postala Gorana Jelić-Mrčelić iz TK Split.

Samo je jedanaest triatlonaca nastupilo. Malo su se ljudi prepali hladnog mora, a malo je bio problem možda i odvojiti dva dana za doć na Vis. Uglavnom jedanaest natjecatelja se pojavilo na startu utrke. Svi su se zakukuljili u plivačka odijela osim Krešimira Tijardovića koji se odlučio za nastup u klupskom dresu. Uz temperaturu mora od oko 15 stupnjeva Celzijusa očekivalo ga je vrlo hladno iskustvo. Svi drugi vremenski uvjeti su bilo kako se samo ppoželjeti može. Nije puhalo, bilo je vedro i suho, a nije bilo niti problema sa prometom.

Na plivačkom dijelu odmah je na prvo mjesto zasjeo Marin Koceić, a pratili su ga Srđan Latinović i Filip Lazić. Malo iza njih slijedili su ih Dalibor Vujević te Krešimir Tijardović. I ovima što su bili u plivačkim odijelima hladnoća mora je stiskala kosti, ledile su se ruke i noge, bridilo lice, ... Tijardović je praktički nezaštićen podnio taj ledeni morski zagrljaj i sigurno mu je laknulo kada se dočepao obale.

Nije mu ni tada bilo lako jer je onako smrznut trebao puno više vremen da dođe k sebi. Jedina prednost mu je bilo štu u tranziciji nije morao izgubiti vrijeme kako bi skinuo plivačko odijelo te je uspio puno prije Dalibora Vujevića krenuti u biciklistički dio utrke.

 

Malo pomalo svi su završili plivački dio među njima i dvije žene Gorana Jelić-Mrčelić i Robertina Tomić kojoj je ovo bio prvi prvcati triatlon u životu. Robertina je hrabro prihvatila uvjete utrke i borila se najbolje što je mogla. Dok su se među vodećima počeo kristalizirqti mogući konačni poredak Dalibor Vujević je prestigao Krešimira Tijardovića, a njih obojica su bili bili brži na bicikli od Filipa Lazića, Robertina je uspjela preteći Damira Kukoča koji je brže od nje isplivao 750 metara u moru.

 

U sredini poretka Damian Fernandez Javer i Silvio Amižić su se međusobno pripetavali, Gorana Jelić-Mrčelić je držala svoj ritam, a isto tako i Draško Vujević.

Marin Koceić je držao svoje prvo mjesto do kraja utrke, dok još drame bilo u borbi za drugo mjestu gdje je tek u zadnjih tristo metara prije cilja Dalibor Vujević uspio prestići Srđana Latinovića. Do četvrtog mjesta je došao Filip Laizić koji je na kraju uspio nadtrčati smrznutog Krešimira Tijardovića.

Dalibor Vuejvić se u ova dva nastupa predstavio s odličnim performansama i mogao bi biti jedan od glavnih pretendenata za osvajanje prvog mjesta na ovogodišnjoj Splitskoj duatlon-triatlon ligi. Treba samo vidjeti hoće li se pojaviti još netko dovoljno borben da mu se suprotstavi sve do zadnjeg kola.

 

Osim glavne utrke sprint triatlona organizirana je i štafetna utrka za viške osnovnoškolce.  Malo izmješani po razredima, ali ipak raspoređeni u ravnopravne grupe iskušali su se na stazi od oko 500 metara na viškoj rivi. Tu su uz svoje učiteljice zaslužili svoje prve medalje. I tko zna, možda se u budućnosti netko do njih odluči za nekakvu sportsku karijeru... 

Ova utrka je sastavni dio Splitske duatlon-triatlon lige i ovo je bilo drugo kolo. Iako je tek  proljeće  i treće kolo Splitske duatlon-triatlon lige će biti triatlonska utrka. Već za dva tjedna triatlonska ekspedicija se seli u Korčulu gdje će se održati 4. Marko Polo izazov sa glavnom utrkom olimpijskim triatlonom.

Rezultate sa ove utrke ii više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.