Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
17. Marjanski đir – Memorijal Ivica Radeljić
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Tekst: Mladen Luković, Photo: Siniša Štambuk.   
Četvrtak, 10 Rujan 2015 20:15

Meteorolozi su dobro prognozirali i ove subote se  jaka kiša sručila na Marjan. Neki su kišu jedva dočekali, ali nekima nije bila danas draga. 

Dosta prijavljenih natjecatelja je odustalo od utrke zbog ovako loše vremenske prognoze. Triatlonci koji su se okupili na Marjanu zabrinuto su gledali u nebo i razmišljali o utrci koja je bila pred njima: kako će plivat, vozit biciklu odnosno trčati po ovakvim vremenskim uvjetima. Ništa manje zabrinuti nisu bili ni organizatori.

 

Staza je bila pripremljena samo je trebalo dati znak da sve počne.

Ovog puta morala se donijeti odluka o odgodi starta supersprint triatlona i akvatlona. Umjesto u 10:30 start ovih utrka odgođen je da bude neposredno prije glavne utrke: olimpijskog triatlona. Izračunalo se da je najbolje da se starta petnaest minuta prija početka olimpijskog triatlona, kako se ne bi natjecatelji iz supersprinta i olimpijskog triatlona susreli na stazi.

 

Tako je u 15 minuta do podne startao supersprint, a akvatlonci su krenuli nakon što su supertritlonci završili sa plivanjem. Više nije bilo kiše, a među razbijenim oblacima na nebu su se mogli uočiti plavi prozori vedrine. Sve je izgledalo dobro, samo su mokra cesta i sivi oblaci  podsjećali na jutrošnji pljusak.

 

Supersprint je startao prvi, ali su u cilj prvi ušli akvatlonci.

Na akvatlonu je nastupilo samo simboličnih dvoje natjecatelja. Mlađim uzrastima očito roditelji nisu dopustili dolazak na ovako vremenski nepovoljnu utrku. Najhrabriji su bili Toni Propadalo i Dea Višić te su odradili solo akvatlon.

Supersprint stazu najrže su savladali Čajko Blaž iz TK Rudolf Perešin i Dora Komić iz TK Split.

Dok su supertriatlonci završavali svoju utrku natjecatelji olimpijskog triatlona su se sa plivanja pomalo prebacili na biciklistički dio. Već na plivanju se oformila jedna brža grupa od pet – šest natjecatelja i ta je grupa sada bila u vodstvu na bicikli.

 

Oblaci su se opet počeli skupljati i nebo se u potpunosti zasivilo. Nije bilo vjetra i tu i tamo je pala poneka kap kiše. Već pokrenuta, mašinerija natjecanja se odvijala svojim tokom.

Oprez je bio nužan na mokroj cesti, a to se naročito moglo vidjeti na okretima gdje su biciklisti unatoč vrlo opreznom i laganom zaokruživanju pomalo proklizavali i imali problema sa održavanjem ravnoteže. Tako je baš na kružnom toku kod Bena viđeno više takvih proklizavanja, ali i jedno sa padom. Srećom brzina nije bila velika, pa se taj natjecatelj samo malo ugruvao i uspio je završiti utrku.

 

U završnici, na trčanju, borba se vodila između Ognjena Stojanovića (TK Triogy Racing) i Jacopoa Buttutinija (TK Zadar). Zajedno su trčali do pred kraj kada je Ognjen ubrzao te prvi prošao kroz ciljna vrata.

Slična borba se vodila i među ženama. Većim dijelom utrke Sonja Škevin (TK Swibir)  i Željka Šaban Miličić (TK Swibir) zajednički su savladavali stazu i tek je pred kraj u trkačkom dijelu Sonja za nekoliko sekundi nadmašila Željku i tako postala pobjednica 17. Marjanskog đira.

 

Velika borba je bila i među štafetama olimpijskog triatlona. Oformljeno je nekoliko jakih štafeta, baš sa namjerom da sa pobijedi. U tome je na kraju uspjela štafeta pod imenom „Nedodirljivi“ u sastavu: Grgo Mujan, Marin Koceić i Dalibor Vujević.          

Ovaj olimpijski triatln je također bio i veteransko prvenstvo Splita. Tu je titulu prvaka osvojio Ivica Šošić (TK Zvončac). Žena veteranki, nažalost,  nije bilo na ovom natjecanju.

Na kraju, može se reći, kako je jedan vremenski nepovoljan dan postao još jedan zanimljiv sportski događaj.           

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

Fotografije Siniša Štambuk 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.