Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Amater optimist na Pedišićevom memorijalu
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Levačić   
Nedjelja, 17 Lipanj 2012 21:31

Prošlog petka krenula je karavana članova TK Split prema Zagrebu. Sezona se zahuktala, svaki vikend smo negdje, nakon Stubice, Varaždina, Rovinja, Raba, stigao je red na olimpijski triatlon u Zagrebu, 16. Pedišićev memorijal.

Osobno, preskočio sam prije spomenute utrke iz nekoliko razloga. Nastupio sam na Plitvičkom maratonu i pripremao se za njega a i ove kratke utrke mi baš nešto ne leže. Više volim kada patnja traje nekoliko sati kao što je slučaj u olimpijskom triatlonu!

Već petak, kada putujemo prema Zagrebu, naslućuje da će uvjeti biti pakleni. Vručina, ni daška vjetra, a start je u 10:30h!

Prije nas, startali su natjecatelji na supersprintu i aquatlonu i tu se pokazalo da ma koliki trud uloži organizator u organizaciju, odluka da se nepouzdana osoba stavi na važnu poziciju rezultira katastrofom. Na okretu od 1250m stajala je osoba koja nije znala da je to okret nego je pogrešno usmjerila vodeće pa je trčanje umjesto  2500m trajalo preko 6km!

Dobro, vratimo se glavnoj utrci.

Na rubu Jarunskog jezera skupilo se šaroliko društvo iz Hrvatske i okolnih zemalja. Ima tu svega, od ozbiljnih natjecatelja na rubu profesionalaca do amatera optimista koji su smiješni sami sebi, a kamoli drugima (opis potpisnika članka!). Temperatura vode je taman, nije previsoka kako zna biti na jezerima što manje iscrpluje. Mi, ekipa iz zadnji redova se do zadnjeg trena fotografiramo u plićaku, uz mene su Pašo i Igor. Atmosfera je super iako nas čeka teška utrka, to je tako, triatlonci su po prirodi optimisti.

Krenuli smo, probijam se kroz lopoče kojih ovaj put ima do pola jezera. Plivaju se dva kruga od 750m, dok plivam prema plutači nema gužve, na plutači po običaju malo gužve ali ništa strašno. Nakon promjene pravca vidim da uopće nisam loš (to u mom slučaju znači da sam ispred bar 20-ak ljudi!). Izlazak na ponton pa skok u drugi krug, osjećam se dobro, do izlaska iz vode se ne umaram previše.

Tranzicija, skačem na biciklu, to je meni najgora diciplina, sa biciklom se srećem samo na utrkama. Vozi se 6 krugova oko Jaruna i za razliku od lani ne krećem prejako. Izbjegavam ležeće policajce (uspornike!) i neoprezne šetaće i sve čekam one koji će me preteći. Stalno sam uz desni rub ceste, evo stižu me razne grupe, povremeno vozim uz neku od žena ali i to jedva pratim iako su one startale iza nas. Kod Aquariusa vidim staklo po cesti, brine me hoće li mi se probiti guma. Pretiču me i dalje, ja jedva pretičem nekog jadnika sa biciklom koja ima košaru za spizu i koji naravno nije u utrci!

Ulazim u 6 krug i vidim da se već masovno trči 10km, valjda ću koga stići.

Ostavljam biciklu u zoni, krećem na trčanje, uobičajeno, treba mi 1km da počnem osjećati noge, dobro se osjećam iako je pakleno vruče. Gledam tko je od klupskih kolega tu negdi. Evo čujem da je Koce ušao u cilj, u jednom trenu me pretiče Mijo koji je u završnom krugu trčanja što mi daje dodatni poticaj. Srećem poznate likove i polako ih pretičem, na svakoj okrepi lijem jednu čašu vode u sebe a drugu na sebe ali sve ispari za par minuta. Stižem Romea, Pezelja (to je naš epski dvoboj!), Krstića i još neke ljude i dobijam dojam da odlično trčim. U zadnjem krugu cijedim zadnje kapi vode iz sebe, sve na meni je mokro i čarape mi plivaju!

Ulazak u cilj, bolji sam za 6 min od lani, Koce ukupno treći, TK Split ekipno ukupno 1. Pad sa bicikle jednog od Vučemilovića ali bez većih posljedica.

Sve u svemu, jedna lijepa subota u metropoli, solidno organiziran triatlon, zadovoljna lica svih nakon što su došli sebi.

Vraćamo se doma i kujemo planove za Tivat, Roth....

 

Kompletne rezultate svih utrka možete vidjeti OVDJE  

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.