Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Andrej o Krk triatlonu:: Jedna jako dobra trka
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Andrej Vištica   
Srijeda, 24 Rujan 2008 11:20
triatlon07/kostrena:8_7.jpg">
Kad sam u subotu ujutro izašao iz apartmana nadao sam se da izreka: "Po jutru se dan poznaje" za danas neće vrijediti. Bilo je hladno, a osjećaj hladnoće je pojačavala umjerena bura. Hladnoća je prisilila dio ekipe da umjesto cijelog triatlona odrade dionicu štafete. Ipak, do starta se temperatura malo podigla i nakon zagrijavanja sam znao da danas neću imati problema sa hladnoćom.

Bura je ohladila more na 18 C, pa je bilo dozvoljeno plivati u neoprenu. Plivao se jedan krug u trokut. Bove su bile poprilično male i bilo ih je teško uočiti. Srećom ispred nas je išao kajakaš pa sam pratio njega i nadao se da zna veslati pravocrtno. Na startu je izostala tučnjava karakteristična za triatlonske utrke, pa sam uglavnom mogao plivati neometan. Nažalost nisam se uspio nikome prišlepati na noge, pa sam morao probijati valove koji su u jednom dijelu bili dosta visoki. Iz vode sam izašao skupa sa Željkom Šaban. Po ostvarenim vremenima dalo bi se zaključiti da je plivanje bilo nešto duže od 1500m. U tranziciji sam se zadržao više nego što sam planirao jer sam zapeo pri skidanju neoprena. Ništa čudno s obzirom da to nisam ni trenirao. Izgubio sam 0,5-1 minutu, ali meni je to izgledalo kao cijela vječnost.

Oni koji su plivali bez neoprena imali su se priliku zagrijati čim su sjeli na bicikl. Odmah nakon izlaska iz tranzicije čekao nas je uspon od 10 % dug otprilike 1,5 km. Uz to je na tom dijelu vjetar puhao u prsa. Stigao sam Željku koja mi je pobjegla kroz tranziciju, a malo kasnije i Ivana Szabu. Ivan se jedno vrijeme držao iza mene, ali je onda na jednom usponu popustio i idućih 20-ak kilometara sam vozio sam. Bio sam toliko usamljen da sam u jednom trenutku pomislio da sam sigurno ponovno (nakon Poreča) pogriješio stazu. Na 20.-om kilometru me sustigao član štafete. Pomislio sam da ću konačno imati s kim voziti, ali taj me natjecatelj odmah „otresao" sa kotača i počeo se gubiti u daljini.

Ne događa mi se često da mi netko tako pobjegne, pa sam pomislio da vozim loše i da je samo pitanje vremena kad će me još netko uhvatiti. Kasnije sam saznao da je to bio Robert Kišerlovski, hrvatski reprezentativac u biciklizmu, pa mi je pao kamen sa srca. Do kraja biciklističkog dijela nisam sreo ni jednog natjecatelja. Teško je iz sebe izvući maksimum kad voziš sam i ne vidiš nikoga ni ispred, ni iza sebe. Inače, staza je jako zanimljiva, ali i dosta teška. Gotovo da i nema ravnih dijelova. O težini staze dovoljno govori moja prosječna brzina od 32,8 km/h. Nakon biciklističkog dijela ispred mene su bili Kovačić i Hočevar, te jedna štafeta.

Trčao se jedan krug uz morsku obalu. Ponovno sam imao problema sa motivacijom jer nisam mogao vidjeti nikoga ni ispred ni iza sebe. Unatoč tome uspio sam dosta dobro otrčati. Prestigao sam vodeću štafetu, ali slovenski dvojac je ipak bio predaleko tako da sam do kraja uspio samo smanjiti zaostatak, te sam završio na 3. mjestu.

Utrka je bila jako dobro organizirana uz neke sitne propuste koji nisu vrijedni spomena. Staza za bicikl je jako zanimljiva i teška što utrci daje dodatnu draž. Po meni ni termin utrke ne bi trebalo mijenjati. Već mi je dosadilo probijanje kroz grupe turista na utrkama u 7. i 8. mjesecu, a nije loše da i u Hrvatskoj imamo neku utrku na kojoj je dozvoljeno plivanje u neoprenu. Šteta što u pojedinačnoj konkurenciji nije bilo više natjecatelja, ali siguran sam da će se to već dogodine promijeniti.   

 

Krk Triatlon:: Rezultati

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.