Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Čubrić i Oražem osvojili Kostrenu
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: lidija balley   
Ponedjeljak, 28 Srpanj 2008 10:36
triatlon07/kostrena08_10.jpg"/>Ove subote je u Kostreni održan drugi po redu Kostrenski triatlon - 7 RIVAL Open u organizaciji TK Rival. Nastupilo je preko 116 natjecatelja u raznim kategorijama na tri trke. Organizatoru pohvale za jednu od najboljih trka u Hrvatskoj.
Oko 10h krenuli smo prema Kostreni (Čubrić, Marukić, Pletikapa i Vištica te u drugom autu Petković, Franić i moja malenkost). Nakon gotovo 1 i 30 minuta do Karlovca oko 13h stigli smo u Kostrenu. Odmah mi se svidjelo da se organizator pobrinuo da svi stanemo na parkiralište tik do mjesta utrke.Nastupilo je preko 100 natjecatelja u raznim kategorijama na tri trke. Plivački dio odvijao se u moru ispred J. K. Galeb. Prvo su krenuli mali na akvatlon a 10 minuta prije glavne trke i kadeti.

Glavna trka bila je u 16h po dosta nemirnom moru tako da je bilo dosta teško plivati. Kako se očekivalo odmah je poveo naš Zvonko te uz njega Alberto Casadei, i Jaroslav Kovačić.

Sa bicikla prvi je sišao Zvonko te za njim Casadei, Kovačić, Pleše te mladi Francesko Cauz. Kod žena prva je bila odlična mlada Monika Oražem, Alice Cabiana i naša Daria Pletikapa kao treća.


 
Sa 57:13 Zvonko je postavio i novi rekord staze.
 
Na kraju osvrnula bih se na samog organizatora koji je po meni napravio jednu od najboljih trka u Hrvatskoj. Sve je bilo odlično od zatvaranja ceste za promet sa ogradama te trčanja uz more, čipova koji je osiguravao precizno mjerenje vremena, okrepe i klape Kamnik koja nas je zabavila do proglašenja pobjednika te novčanih i sponzorskih nagrada koje su i ove godine dobili prvih 10 muškaraca i žena.

Možda samo upozoriti da se malo bolje pazi na stazi za trčanje gdje su izletavali ljudi a najviše djeca. Na žalost to se dogodilo baš Gordanu kada je naletio na djete ali na sreću sve je dobro prošlo osim poneke ogrebotine.Posebni treba pohvaliti gospođu Mirnu Međimurec koja je sve učinila da utrku prate gotovo svi mediji, novinari, radio i tv. Tu treba spomenuti i marljivog Damira Živkovića, Damira Šegotu i Danila Vejnovića.

Bili su zaista dobri domaćini i zato im svima hvala.

Rezultati na:: www.rival.hr______

www.rival.hr :: / Sanjin Harapin

U jakoj konkurenciji pobjedu je u muškoj konkurenciji odnio Zvonko Čubrić iz TK Petar Zrinski sa rekordom staze 57:13, dok su drugo i trećeplasirani Alberto Casadei iz Bianchi Keyline kluba iz Italije i Jaroslav Kovačić iz TK Krško iz Slovenije. Kod cura prošlogodišnja pobjednica Monika Oražem iz TK Inles Riko Ribnice unatoč jakoj konkurenciji ipak je došla do prvoga mjesta, dok su drugo i trećeplasirane Alice Cabiance iz Bianchi Keyline kluba iz Italije i Daria Pletikapa iz TK Petar Zrinskog.Utrka super sprinta u muškoj konkurenciji prošla je u dominaciji izvrsnog mladog Matije Klemena iz TK Maribora iz Slovenije, dok su drugi i treći isto Slovenci Klemen Močnik iz TK Sokol i Žan Tomazin iz SD Tribor. Kod kadetkinja pobjednica je Ana Škifić iz TK Pule, ispred Slovenke Tine Besal iz SD Tribora i Dragane Damjanović iz TK Splita.Treba svakako spomenuti i najbolje Rivalovce, naime Iva Tomić je u ženskoj konkurenciji na 6. mjestu, dok je Dejan Ljubas na 15. mjestu u muškoj konkurenciji. Petar Mišković je na 48 mjestu, Elena Marjančević u ženskoj konkurenciji na 6. mjestu, dok ovoga puta posebne pohvale idu sestrama Šoštarić, naime Višnja i Žana završile su svoje prve triatlone u životu bez puno treninga i priprema na 7. i 8. mjestu u ženskoj konkurenciji, sve pohvale cure. U super sprint utrci nastupili su Dino Pelosa i Filip Ljubetić u muškoj i Mia Šimičić u ženskoj konkurenciji. Dino je na 11., dok je Filip na 12. mjestu, Mia je nažalost imala problema sa lancem na bicikli tako da nije završila utrku.Naravno bila je tu i utrka djece, odnosno aquatlon, na kojem su nastupili 12 djece od kojih su se svojim nastupima posebno istaknuli mladi Slovenci, naime prva dva mjesta kod dječaka uzeli su Slovenci Jernej Meden iz TK Maribora, i  Anže Janež iz ŠD Tribor, dok je treći Peter Vonmetz. Kod djevojčica prve tri su iz Slovenija i iz istoga kluba ŠD Tribor redom Sara Besal, Tara Melnik, te Pia Krže. I u ovoj utrci TK Rival je imao svoje predstavnike, naime nastupila je Nana Šimičić koja je na 5. mjestu, te Leo Girotto koji je na 6. mjestu kod dječaka.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.