Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Debitanti i Ironman na 7. kolu Splitskog duatlon-triatlon kupa
(Rejting 3.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 17 Srpanj 2012 20:23

Još jedan triatlon je održan na Marjanu. Sedmo kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa donijelo je mala iznenađenja za natjecatelje koji zadnjih dana nisu bili na Marjanu. 

Umjesto dosadašnjih rampi na ulazu u pješačku zonu koje se moglo ručno otvoriti postavljene su elektroničke koje može otvoriti samo čuvar pritiskom na botun, a na samoj stazi su osvanuli takozvani „klečeći policajci“ kako bi sprečavali prebrzu vožnju automobila.

Klečeći policajci su praktički identični sa onima koji se nalaze oko Jaruna u Zagrebu, tako da se između njih može prolaziti s biciklima, pa je to bila olakotna okolnost. Ovdje na Marjanu je dodatni problem bio što se na biciklističkoj stazi vozi u oba smjera pa je trebalo biti dodatno oprezan u slučaju istovremenog nailaska na kritično mjesto iz suprotnih smjerova.

 

Uz taj mali šok utrka je mogla početi. Oko trideset natjectelja je došlo na ovo natjecanje. Osim velike vrućine drugih problema više nije trebalo biti.

Atmosferu je podigao dolazak Marina Koceića koji se prošle nedelje odradio u Rothu dugi triatlon IronMan dužiname i završio ga za manje od devet sati. Trebalo mu je 8 sati i 48 minuta da dođe do cilja. Na neki način, Koceić je došao sa svojim klupskim kolegama proslaviti taj svoj uspjeh.

Iako se moglo pretpostaviti da neće biti brz kao inače i da možda neće biti najbrži ipak je uspio prvi stići do cilja. Na plivanju i u biciklističkom dijelu u stopu ga je pratio  mladi Toni Elezović, ali na trčanju je Toniju ponestalo snage i energije. Koceić je nastavio  započetim  ritmom dok je Toni na trčanju gotovo pa stao.

 

Drugi je stigao u cilj Krešimir Tijardović sa manje od minute zaostatka, dok je treći u cilju došao junior Karlo Sušilović.           
Nova konfiguracija staze uglavnom nije pravila probleme natjecateljima, ali se unatoč tome dogodila jedna nezgoda. Ivica Šošić i Kristijan Sindik uspjeli su se sudariti  blizu oštre krivine kod Instituta. Uzrok sudara je automobil koji im se našao na putu, te su se u pokušaju izbjegavanj autobomila obojica našli na istoj strani ceste, odnosno na zemljanom dijelu pored.  Srećom, nisu se puno ozlijedili. Šošić je dovršio utrku, dok Sindik nije. Utrku nije završio ni Mladen Levačić, koji im je stao pomoći. Pomoć im je pružio i Robert Pezelj ali je on utrku završio u nešto laganijem ritmu.

 

Četvoro kadeta je nastupilo u supersprint triatlonu: tri kadetkinje i jedan kadet. Ovog puta najbrža je među curama bila Marina Mandušić, ostavivši drugoplasiranu Zaru Baković za samo dvije sekunde.

Bilo je još uzbuđenja na  ovoj utrci, prije svega za trojcu debitanata Silvija Amižića, Stipu Brničevića i Matka Medaka koji su danas odradili svoj prvi triatlon. Imali su sigurno svojih briga i problema za vrijeme utrke, ali su u svakom slučaju osjetili veliki dio onoga što jedna ovakva utrka donosi: od sudjelovanja u istoj utrci sa sportašima koji mogu završiti IronMan utrku, preko sportskih nezgoda  do sportske upornost, izdržljivosti i solidarnosti.

Na kraju je stigla i torta sa upisanim ciljnim vremenom Marina Koceića u Rothu te su se svi osladili, a pala je i zajednička fotografija.

 

Slijedeće kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa održat će se za dva tjedna 28. srpnja.

Više o događanjima u TK Split na:  www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.