Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Idealno, lijepo i bez iznenađenja
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 11 Rujan 2012 11:16

U pravilu na sprint triatlonskoj dužini imali smo više cura ili samo cure, kao i u ovom kolu, no ove godine nije nastupila nijedna.  

Konačno, nakon dosta vremena imali smo ovdje na Marjanu na domaćem terenu jednu splićanku na sprint  triatlonskoj dužini. Gorana Jelić-Mrčelić je nastupila i odradila jednu lijepu utrku.
Našlo se tu i dvadeset šest momaka koji su izgarali od želje da vide tko je danas bolji.

Kako su opale ljetnje paklene vrućine posložili su se idealni uvjeti za utrku. Nije bilo vjetra,  a more je bilo mirno i nije bilo pretoplo.


To je sve omogućilo Marinu Koceiću da utrku završi  sa samo sekundom zaostatka za rekordom staze koji on također drži.  Utrku je završio za 59 minuta i 34 sekunde. Odmah iza njega je završio Mijo Bebić. Treći je u cilj stigao Ivan Kovačev, ali je zbog nevezivanja kacige dobio petnaest sekundi kazne te je na kraju u poretku završio na petom mjestu. To znači da je u tih petnaest sekundi imao dva konkurenta mladog Luku Komića koji je u završnom poretku zauzeo tako treće mjesto ispred svog trenera Krešimira Tijardovića koji je na kraju u poretku zauzeo četvrto mjesto.

Natjecanje je bilo u povremeno vrlo izjednačeno tako da sam u jednom trenutku, dok sam još uvijek bio na bicikli, susreo grupu od 7-8 trkača koji su svi bili jedan iza drugoga u koraku razlike i čini mi se da su baš svi bili u dresovima od TK Split. Moglo se vidjeti na njihovim licima i tijelima da im nije lako i svatko je iz te grupe je imao neki svoj film u glavi kako se držati do kraja utrke. Izgledali su kao biciklistički tim koji zajednički juri prema nekom svom cilju, ali onako trčeći više su mi sličili jedno jedinstveno biće.

 

Dok se to „biće“ gibalo Marjanom i ostali natjecatelji su činili svoje. Mogu opisati kako je meni bilo: krenuo sam u trkačku dionicu pokušavajući zadržati do sada ostvarenu prednost.  Prvo me je prestigao Refik Ramić i nisam mu mogao ništa. Zato sam pokušao postići da me više nitke ne sustigne. Nažalost noge nisu slušale. Na zadnjoj uzbrdici prije spinutske kapije i okreta počeli su mi se betonirati kvadricepsi pa me je u povratku unatoč svom mom trudu  prestigao i Ante Bebić. Kako me više nitko nije mogao lako sustići do kraja sam se polako počeo opuštati i u cilj sam ušao gotovo hodajući.

Imali smo  jednog debitanta: Marko Goreta je danas prvi put nastupio na triatlonu. Učinio je što je mogao, ali najvažnije je da sada ima referentnu točku  i u budućim utrkama će znati protiv čega se treba boriti.

U supersprintu su nastupile tri kadetkinje a Zdenka Kučić je bila najbrža isred Dore Komić i Josipe Cecić-Vidoš.

Slijedeće kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa održat će se već ove subote 15. rujna. Tog dana se u Splitu slavi Dan splitskog sporta   u sjećanje na dan kada su 15. rujna 1979. godine u Splitu otvorene Mediteranske igre.

Još rezultata sa ovog triatlona i još o događanjima u TK Split na:  www.tksplit.hr.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.