Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ivan GOBIN i Maja BONAČIĆ apsolutni pobjednici 7. Rapskog triatlona
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mirna Međimorec   
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2015 20:09

U subotu, 6.lipnja 2015. održan je u Suhoj Punti u Rabu 7.Rapski triatlon. Ovogodišnja  utrka nakon šest godina održavanja u uvali Padova 1 premještena je u turističko naselje Suha Punta. Promjena staze bila je pravi izazov za sve triatlonce. 

Utrka je prošla  u odličnom ozračju sa obilje sporta i zabave, a Suha Punta se pokazala kao odlična destinacija za triatlon. Utrku je obilježila posebno atraktivna priroda turističkog naselja Suha Punta, gdje se bez obzira na izuzetno topao i sunčan dan, cijela utrka odvijala u hladu. Posebno je bila izazovna staza u biciklističkom segment sa zavojima, uzbrdicama i nizbrdicama.

 

U svim utrkama sudjelovalo je ukupno 161 natjecatelja, od kojih je bilo natjecatelja i iz Njemačke, Poljske i Češke, a prvi puta na Rapskom  triatlonu u glavnoj utrci sprint triatlona, nastupale su osobe s invaliditetom: Antonio Franko, koji je imao odličan nastup i u kategoriji muškarci 20 godina plasirao se na odlično treće mjesto i Roland Bugner iz Hrvatske sa kojim su plivali Benjamino Zica iz Italije, Chiara Corno, također iz Italije i Nagy Pal iz Mađarske, svi iz udruge Za bolji svijet – Un mondo migliore.

7. Rapski triatlon činilo je pet utrka; utrke mini aquatlon za djecu u kojima su djeca plivala 50 m i trčala 400 m, a utrka je podjeljena u tri djela;  za djecu starosne dobi  2008.god.i mlađi, starosne dobi 2006. i 2007.  i djecu 2004. i 2005. godište, zatim utrka mini triatlon za djecu u dvije kategorije; djecu rođenu 2004. i 2005. i 2002.i 2003., gdje se plivalo 50 m, vozilo biciklu 2000 m i trčalo 500 m, utrka supersprint triatlona gdje se plivalo 375 m, vozilo biciklu 12 000 m i trčalo 2500m, glavna utrka u sprint triatlonu, koja se boduje za Kup Hrvatske, sa 750 m plivnja, 20 000 m vožnje bicikle i 5000 m trčanja, te štafete u sprint triatlonu sa tri člana, od kojih jedan pliva, jedan vozi biciklu, jedan trči.

 

U aquatlonu za djecu rođenu 2008. i mlađi prvi je Nikola KOS iz TK Maksimir, drugi Enio BREZAC iz TK Matulji  i treći Ante VUJASIN. Od djevojčica prva je  Elena BAN, druga Bruna NESTOROVSKI i treća Zala PUŽ iz TK Matulji.

U aquatlonu za djecu rođenu 2005. i 2006. prvi je Leon LUKIĆ iz TK Matulji, drugi Lovro PANDŽA iz TK Rival  i treći Loren PICHLER iz TK Rival. Od djevojčica prva je  Nicole FORNAŽAR iz TK Pula, druga Lana VALE iz TK Rival i treća Mia STANOJEVIĆ iz TK Rival.

U aquatlonu za djecu rođenu 2004. i 2005. od dječaka prvi je Duje ŠTOIĆ iz TK Rab, drugi Viktor VERŠIĆ iz TK Rival i treći Ivano FLEGAR iz TK Pula, a od djevojčica prva je Aurora VALINČIĆ iz TK Rival i druga Angelina Mia PERAN iz TK Rab.

U triatlonu za djecu rođenu 2004. I 2005. od dječaka prvi je Gabriel BARAC iz TK Rival, drugi Daniel LUNKO iz TK Pula i treći Antonio BAN, a od djevojčica prva je Karla BURBURAN, druga Nera ŠTOKIĆ iz TK Rab i treća Nina RANDELJ  iz TK Rival.

U triatlonu za djecu rođenu 2002. I 2003. od dječaka prvi je Mihael ŽELEZNIK iz TK Matulji i drugi Domagoj LUIĆ iz TK Matulji, a od djevojčica prva je Ema JUREŠA iz TK Rab, druga Ema STUPAC iz TK Matulji i treća Renee TKALEC iz TK Rab.

U supesprint triatlonu u kategoriji mlađih kadeta prvi je Ivan VULETIĆ iz TK Rival, drugi Rene ZBAŠNIK iz TK Rival i treći Stefan KRENNMAYR, a od mlađih kadetkinja prva je Josipa VULETIĆ iz TK Rival, druga Emma FORNAŽAR iz TK Pula i treća Gioia GRUBER iz TK Rival.

U supesprint triatlonu u kategoriji kadeta prvi je Marin JOTANOVIĆ iz TK Rival, drugi Filip Cvijetić i treći Jakov RADIĆ iz TK Rival, od kadetkinja prva je Dorotea ČARGONJA iz TK Rival, druga Lea Šešelja iz TK Rival i treća Irina PUVAČA iz TK Rival.

U glavnoj utrci, u sprint triatlonu, u apsolutnom poretku od muškaraca prvi je Ivan GOBIN iz TK Zadar, koji je utrku završio za 1:10:00.531, drugi je Leon PANDŽA iz TK Rival i treći Ivan TUTA iz TK Zadar. Od žena prva je Maja BONAČIĆ iz TK Swibir sa vremenom 1:19:58.150, druga je Iva TOMIĆ-SMOJVER iz TK Rival i treća Karla ŠEŠELJA iz TK Rival.

 

U sprint štafetama, kojih je ukupno nastupalo šest, prvo mjesto pripalo je štafeti SENJSKI FAKINI sa vremenom 1:16:27.636, drugo štafeti MALE SIRENE i treće štafeti TRAMONTANA.

Organizator  7. Rapskog triatlona je TK Rab, suorganizator TK Rival, a urtka je održana pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba i Zajednice športova PGŽ.

                                                                                                                                        

Uz bogat sportaski i zabavni program utrke je pratilo i obilje zdrave hrane i pića, sa mnogo voća, vode, plave ribe i poznate rapske maneštre „Rapsko sočivo“, a vrlo dobroj organizaciji utrke dala je doprinosi i ove godine udruga za mlade Kocka iz Raba, čiji volonteri su bili raspoređeni po stazama i zoni izmjene.

Svi rezultati 7.Rapskog triatlona mogu se pratit na http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/7-rapski-triatlon-2/ 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.