Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Između dvije kiše
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Srijeda, 11 Svibanj 2016 09:28

Triatlonska fešta po šesti put u Korčuli. Marko Polo izazov okupio je sveukupno više od stotinu natjecatelja iz Hrvatske i još sedam drugih država: od Švedske do Albanije pa sve do SAD-a.

Bilo je neizvjesnosti oko vremenskih uvjeta, ali nebo se je smilovalo i u subotu na dan natjecanja osvanuo je prekrasan sunčan i vedar dan. Nije to bila ona paklena ljetna vrućina nego ugodna proljetna temperatura. Temperatura mora je također bila proljetna, a to je oko sedamnaest stupnjeva Celzijusa. Triatlonci su za to pripremljeni i građani Korčule su mogli još jednom vidjeti natjecatelje u plivačkim odijelima kako bez puno straha ulaze u more. 

Kao predigra svim današnjim utrkama trčali su korčulanski osnovnoškolci. Natjecali su se po razredima u štafetnom trčanju. Nakon šušura djece počeo je niz triatlonskih utrka.

 

Prvi su u more ušli sprint triatlonci. Dvadeset pojedinaca i sedam štafeta otvorilo je ovogodišnju triatlonsku sezonu. Osim natjecatelja iz drugih krajeva svijeta našlo se tu i domaćih korčulana.

Odmah iza njih startale su tri supersprint štafete. Tu su nastupili samo domaći mladići koji su bili premladi za sprint triatlon, a željeli su se iskušati u ovom sportu.

U pojedinačnoj konkurenciji u sprint triatlonu pobjedili su Žan Smoje iz TK Split te Kristina Skroče iz TK Zadar. Kod štafeta najbržia je bila štafeta pod imenom „Evo nas opet“ u sastavu: Antonio Marić, Ivan Banović te Ante Živković svi iz dubrovačke regije.

 

Točno u podne startala je glavna utrka – olimpijski triatlon. Nastupila su četrdeset i pet natjecatelja. Odlični uvjeti na stazi donijeli su i dobre rezultate. U muškoj konkurenciji pobjedio je Ognjen Stojanović iz TK Petar Zrinski sa vremenom 1:50:28. Sa manje od minute zaostatka iza njega u cilj je ušao Jacoppo Butturini iz TK Zadar. Treći je kroz cilj prošao Milan Tomin iz TK Triogy Racing.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Željka Šaban Miličić iz TK Swibir, ispred klupske kolegice Sonje Škevin te talijanke Sara Savoja.

 

Dok su se triatlonci borili za prestiž i novčane nagrade, cestovni trkači su trčali humanitarno. Trčalo se na stazi dugoj 10 kilometara, a zajedno sa njima startali su i brzi hodači na uličnoj utrci u brzom hodanju na 5 kilometara u utrci nazvanoj „5 za svih – svi za 5“. 

Sva ova događanja zaključio je koncert klape Kumpanji te večeri u Domu kulture. 

Dodatna avantura dogodila se sutradan kada je sunce nestalo sa vidika i nad otokom se spustila uporna i dosadna i neprestana kiša. Bilo je i južine, taman toliko da se otkaže katamaranska linija koja je trebala vratiti većinu natjecatelja u Split. Trebalo se prestrojiti i otići u Vela Luku te se trajektom dokopati kopna.

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

 

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.