Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Krivo je more
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 04 Kolovoz 2015 16:30

Kako brzo dolaze ove subote. Opet nema jutarnjeg izležavanja i spavanja. Za san je ostalo čak i manje vremena nego prošle sedmice, jer je start utrke postavljen već u 6:30 sati. 

Kako je ovo sve skupa krenulo slijedeći put ćemo imati noćni triatlon.

Ovog puta sam baš zakasnio. Jesam trčao od zone do starta, ali su me morali malo sačekati (Hvala!) i praktički sam imao leteći start. 

Malo raniji start, malo niža temperatura zraka, malo čudnije more.  Sve je iznenadilo sporije vrijeme plivanja. A tko je kriv - krivo je more. Ona dva nasukana broda više nitko ne smatra nekom značajnijom poteškoćom. More se, međutim, nekako opiralo,  nije se držalo neutralno. Bilo je malo valova, malih – malih. I druge neke uzročno posljedične veze su se počele pojavljivati. Noćas je bilo vedro nebo i pun Mjesec je cijelu noć sjao. Tko zna što se tu sve dogodilo. Neki kažu da je Krešo krivo okrenuo prekidač za morsku struju, ...

Nismo danas lišo prošli ni na bicikli. Jednu rampu, onu iznad Instituta, nisu nam otvorili. To nas je sve prvo iznerviralo, a konkretnije rečeno usporilo, jer se kod te rampa sada svaki put moralo značajno usporavati i prolaziti kroz uski prolaz sa strane.

U svemu tome najbolje je prošao Srđan Latinović koji je danas najbrže savladao ovu triatlonsku stazu. Drugo vrijeme je ostvario Liam O'Driscol, dok se trećeg mjesta dokopao, svježe iskovani Ironman - Nal Kuzmanić.

Zahvaljujući najviše solidnom biciklističkom vožnjom te dobrim trčanjem do petog i šestog mjesta probili su se Silvio Amižić i Ivica Vrgoč.

Dvije cure su nastupile: Josipa Cecić Vidoš i Petra Dizdar, a Josipa je bila brža. 

U zadnjem dijelu poretka, dva nova lica; Aljoša Kočevar i Dino  Markovina. Mislim da im je današnja utrka otvorila apetite za ovaj sport. Zadnji je završio Ante Leskur. Pomalo osamljen, ali ne i zaboravljen. Svaka utrka je pobjeda. Pobjeda nad samim sobom i u najmanju ruku  pobjeda nad svima onima koji se nisu natjecali.

Nakon ovog kola uslijedit će mala pauza do 23. kolovoza kada se u Supetru održava 12. Supetarski triatlon, a slijedeće kolo Splitskog duatlon triatlon kupa održat će se 29. kolovoza.        

Rezultate sa ove utrke ii više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.