Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kvadratlon traži četvrtoga!
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Krešimir Jurlin   
Nedjelja, 15 Lipanj 2008 23:59
Javi se, prijem! Super je nakon bicikla sjesti u kajak i osvježiti se te odmoriti noge prije trčanja, a u većoj mjeri je bitna snaga gornjeg dijela tijela nego u triatlonu.
U okviru prvog kola zagrebačke triatlonske lige održali smo povijesni drugi kvadratlon u našoj zemlji. Ovaj put, broj sudionika porastao je za 50%, odnosno bilo nas je trojica.

S obzirom da će dodatak vožnje kajakom (oko 1.600 metara) pratiti sva kola ovogodišnje lige, nadamo se daljnjem porastu broja sudionika. Iako nije službeno natjecanje u okviru triatlonskog saveza, kvadratlon je zanimljiv sport, relativno popularan u nekim zemljama, poput Francuske ili Češke, a postoje i svjetska prvenstva te i međunarodni savez.

www.quadrathlon.com


Sport je izuzetno lijep jer je super nakon bicikla sjesti u kajak i osvježiti se te odmoriti noge prije trčanja, a u većoj mjeri je bitna snaga gornjeg dijela tijela nego u triatlonu.

Ovaj put na Jarunu imali smo čak i prilično neizvjesnu utrku jer smo novopridošlom kvadratloncu, Vjeranu Skupnjaku ustupili teški DAG trosjed, koji pušta vodu, te mu je za veslanje trebalo oko 17 minuta. Pelac je u svom kajaku išao oko 14 a ja sam imao asa u rukavu - superbrzi petmetarski Necky, koji je ljubazno za utrku ustupio SurfShop, i bilo mi je dovoljno 12 minuta. Ali, zbog relativno kratke staza veslanja, presudilo je bolje vrijeme plivanja, bicikla i trčanja te je redoslijed ulaska u cilj bio suprotan brzini vožnje kajaka. Doduše razlika nije bila velika i sva trojica postavili smo osobne rekorde.

Podsjećam da će u okviru Festivala triatlona sljedeće subote na Jarunu biti održan i vrlo kratki promotivni triatlon za one koji žele prvi put probati multisportsku utrku. A iduće kolo lige, sa sprint triatlonom, bit će dan kasnije, sljedeće nedjelje, u 8.30.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.