Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Matija Lukina i Sara Vilić prvaci Hrvatske
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 20 Srpanj 2011 08:29

U nedjelju u organizaciji Triatlon Kluba „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica održan je 10. po redu „Zagorski triatlon“. Ovo jubilarno izdanje utrke bilo je ujedno prvenstvo i kup Hrvatske u sprint triatlonu (750m plivanje, 20km bicikla, 5km trčanje).

Sve je počelo u 9 sati u centru Gornje Stubice, kod spomen-parka „Rudolf Perešin“ gdje su se do 11 sati vršile prijave. Nakon prijava bio je organizirani prijevoz svih takmičara i njihovih bicikla na jezero Bajer u Bedekovičini gdje je bio predviđen start utrke.

Prva na redu u 12:30 sati bila je promo Aquatlon utrka za djecu 13 godina i mlađi koji su odmjerili snage na 100m plivanja i 500m trčanja. Najbrža je bila djevočica iz susjedne nam mađarske, Petra Paluska (Triatlon Barcs), drugi je bio Marko Paliska (Triatlon klub Pula) i treći Bálint Horváth (Triatlon Barcs) također predstavnik iz mađarske.

 

Točno u 13:00 sati slijedio je start glavne utrke, sprint triatlona; najprije samo muški i štafete dok 10 min kasnije, u 13:10 startale su posebno ženske natjecateljice. Kod ukupnih pobjednika nije bilo velikih iznenađenja i pobijede su odnjeli glavni favoriti. Naš Matija Lukina (član Triatlon Kluba „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica) gotovo da i nije imao konkurencije i cjelu utrku gotovo da je sam odradio i sa lakočom došao do ukupne pobijede na domaćem terenu i još jednog naslova državnog prvaka u sprint triatlonu te još jednom potvrdio status trenutno najboljeg triatlonca u Hrvatskoj. Drugi je bio Matej Šporar a treći Matija Krivec, obojica iz Triatlon Kluba „Swibir“ iz Zagreba.

 

Kod žena slavila je Sara Vilić iz triatlon kluba Pula i postavila novi ženski rekord staze koji sada iznosi 1:10:32 (stari je bio 1:11:07). Druga je bila Daria Pletikapa iz Triatlon kluba „Zrinski-Novatec“ i treća Tea Miloš iz Triatlon kluba „Pula“.

Zajedno sa najboljim hrvatskim triatloncima, sprint triatlon utrku imali su priliku odraditi i rekreativne štafete kojih je ukupno bilo 4. Svaka štafeta imala je 3 člana od kojih je prvi odradio plivački segment, drugi biciklistički a treći trkački dio triatlon utrke. Pobjedu kod štafeta uzeli su Bedekovčanci (naziv štafete: BEDEKOVČINA) u sastavu: Marko Ivančić, Božidar Mirt i Dario Kraljić. Druga štafeta bila je „Opća Bolnica Zabok“ u sastavu: Marijan Hujis, Željko Kliček i Krešo Krajačić. Treće mjesto zauzela je štafeta orginalnog naziva: „1. mjesto Chuck Norris“ u sastavu: Matija Čurković, Franjo Palić i Marina Krstić i četvrto ne manje vrijedno zauzela je štafeta „Zagorje Expres“ koju su činili Ante Krstić, Valentina Matić i Petar Živičnjak.

 

U 13:25min i zadnji triatlonski start na jezeru Bajer imali su najmlađi triatlonci, tj. kadeti koji su imali tzv. super sprint triatlon sa distancama 375m plivanja, 16km bicikle i 2.7km trčanja. U toj utrci najbrži je bio Luka Paliska iz TK Pula, drugi je bio Josipović Jan isto TK Pula a treći Komić Luka iz TK Split. Kod kadetkinja najbolja je bila Nagy Lili (Triatlon Barcs, Mađarska), druga je bilo Nagy Sara također iz mađarske a treća Dragana Damjanović iz TK Split.

Nakon završenih triatlon utrka, u centru Gornje Stubice bile su održane i utrke za predškolsku djecu i djecu osnovnih škola u trčanju u dužinama 200-1600m te utrka građana na 2.7km trčanja. Tako da je za svakog ko je bio željan sporta i natjecanja bilo nešto.

Završetkom tih utrka usljedilo je i svečano proglašenje i nagrađivanje najboljih u svim navedenim utrkama čime je i bilo zaključeno ovo jubilarno 10. izdanje ZAGORSKOG TRIATLONA, na kojem je nastupilo rekordan broj natjecatelja i prema izjavama sudionika bilo je ovo do sada najbolje izdanje ZAGORSKOG TRIATLONA, tako da je jubilej više nego uspio i lijepo obilježen.

Posebno su bili nagrađeni Josip Dikon (TK Jarun, Zagreb), Hrvoje Turčić i Matija Lukina (oba TK Rudolf Perešin Gornja Stubica) za nastup na svih 10 izdanja Zagorskih triatlona. Ivana Lukina (TK Hidraulika Kurelja, Donja Stubica) i Matija Lukina (TK Rudolf Perešin Gornja Stubica) dobili su i priznanje za najbolju zagorsku triatlonku i najboljeg zagorskog triatlonca pošto su bili najbolje plasirani od zagorskih natjecatelja u ženskoj odnosnoj muškoj konkurenciji na ovogodišnjem izadnaju Zagorskog triatlona.

 

Svi skupa se veselimo 20. izdanju ovog triatlona i nadamo se da će to ovaj triatlon i doživjeti jer kako je prema izvješću sportskog portala www.3sport.com ova triatlon utrka jedna od najbolje organiziranih u Hrvatskoj, što je velika pohvala a i motiv organizatoru Triatlon Klubu „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica na čelu sa direktorom utrke i glavnim čovjekom kluba, Željku Lukini bez kojega sve ovo nebi ni bilo.

Izvješće i odlična galerija fotografija sa 3sport.com portala o 10. Zagorskom triatlonu:  http://www.3sporta.com/i.php?d=2&id=318#pocetak

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.