Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mogoroš unatoč ozljedi završio utrku
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 14:35

U austrijskom Podersdorfu, nedaleko Beča, održana 26. triatlon utrka u Ironman distancama. Svoj drugi Ironman, zahvaljujući mjesecima svakodnevnog mukotrpnog rada i treniranja, uspješno je završio Igor Mogoroš. 

Dionice, plivanje u duljini 3,8 km, bicikl 180 km i trčanje 42,2 km, okončao je u vremenu 11h17:23. Cilj je, kaže, bio ići ispod 11 sati, ali kada se u obzir uzmu okolnosti koje niti jedan čovjek, pa tako ni sportaš, a napose u ekstremnim natjecanjima kao što je ovo, ne može predvidjeti, ovaj triatlon okarakterizirao je kao uspješan.

 

"Od ukupno 1000 triatlonaca bio sam 119., a u svojoj dobnoj kategoriji zauzeo sam 31. mjesto. Start je bio u sedam ujutro, uz dosta valova na plivanju. Nakon toga sam sjeo na bicikl, te se odlično osjećao i ostavio si dovoljno snage za trčanje. Istegnuće tetive na trčanju glavni je razlog što nisam išao ispod 11 sati. Ipak, prezadovoljan sam ovom utrkom. Kako rezultatom, tako i podrškom svojih prijatelja. Uz mene, kao potpora bili su prijatelji Sandra i Boris Nago, a iznenađenje su bili moji prijatelji iz AK Kula, Dragana Špehar, Zdravko Mišović, Srećko Ilinčić i Slavko iz Celja koji su došli na sami start bodriti me. Zahvaljujem im se na podršci i navijanju kao i svima koji su me pratili iz Hrvatske i inozemstva" – kaže Igor Mogoroš.

 

Da se doista radi o nadljudskim naporima za čovjeka i njegovo biće, fizički i psihički dio, najbolje znaju oni koji su se jednom okušali u pripremama za natjecanje u maratonu, triatlonu i slično. Pobjednik Podersdorfa bio je austrijanac Georg Swoboda sa vremenom 8h12:00, a kod žena najbrža je bila također domaća triatlonka Michaela Rudolf (9h16:00). Radi se o ozbiljnom iskušenju za čovjeka, koje ne treba olako shvaćati.
Nažalost na ovogodišnjem izdanju triatlona u Podersdorfu jedan od natjecatelja je kolabirao na biciklu i preminuo. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.