Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi triatlon rekordi na Jarunu
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: dorijan pavliša   
Ponedjeljak, 16 Lipanj 2008 01:00
U subotu, 14. lipnja, u 8.30 sati, zvukom zviždaljke prekinuta je duga zimska stanka i startala je Jarunska triatlonska liga, službeno natjecanje Zagrebačkog triatlonskog saveza.
Bez obzira na gotovo jesenje vrijeme, temperaturu zraka ispod 15 stupnjeva, a vode malo iznad 20 stupnjeva, tridesetak triatlonaca željnih natjecanja, okupilo se na Jarunu. Paralelno su startale dvije utrke. Glavna utrka, sprint triatlon, 750m plivanja, 20km biciklizma, 5km trčanja te utrka kadeta, super - sprint triatlon, 375m, 10km, 2.5km.

Na startu sprint triatlona, došlo je do male promjene u organizaciji natjecanja te je napuštena dosadašnja praksa pješačenja do starta i startalo se pored pontona, i prema bovi udaljenoj 375m od obale.

Nakon 750m plivanja, prvi iz vode nakon 9.40min izlazi junior Matej Šporar (T.K. Zrinski), 20tak sekundi za njim izlaze seniori Darko Škevin (T.K. Zagreb), Daria Pletikapa (T.K. Zrinski),  Andrej Vištica (T.K. Zagreb), Saša Franić (T.K. Zrinski).  Biciklistički segment Matej odrađuje sam dva kruga, kada ga sustiže grupa koju predvodi Andrej Vištica.

Do trčanja voze svi zajedno, a tada se Matej i Andrej izdvajaju i u jakom tempu kreću prema okretu. Rame uz rame, nakon trčanja od oko 16.30min, ulaze u zadnjih 200 metara utrke, gdje je Matej uspio u sprintu pobijediti Andreja i postati pobjednikom prvog kola Jarunske triatlonske lige u 2008. godini, s ukupnim vremenom 57:48 min. Za njim u cilj ulazi Andrej s vremenom 57:51, a treći Saša Franić, 1.01:06.

U ženskoj konkurenciji pobjeđuje Daria Pletikapa s vremenom 1.02:56 min, do sada najbržim u ženskoj konkurenciji! U super - sprintu nastupila su dva natjecatelja, Eugen Jagušt (T.K. Zrinski) i Valentino Munić (T.K. Zagreb). Obojica su dosta vrludala plivačkom trasom što je pokazatelj neiskustva plivanja na otvorenoj vodi, ali ujedno vrlo dobra škola za ozbiljnija natjecanja koja predstoje. Na kraju, Eugen  pobjeđuje s vremenom 45:17 min.

Čestitka pobjednicima i svim ostalim natjecateljima!

Na kraju, nakon kvalitetno odrađenog prvog kola lige, fenomenalnih rezultata u svim kategorijama, možemo samo s velikom željom i nestrpljenjem iščekivati kako će se posložiti scenarij sljedeće subote. Po najavama i izjavama organizatora, čeka nas veliki spektakl, a vi imate još malo vremena da se odlučite za neku od utrka. Više informacija na www.zagreb-triatlon.hr

Prijavljenih sportaša već je skoro kao i prošle godine! Dolazak su najavili jaki sportaši iz susjednih zemalja. Dolazak je također potvrdio i Zvonko Čubrić, najbolje plasirani hrvatski triatlonac na svjetskoj i europskoj ljestvici. Pozivamo vas da dođete na utrku i sami se uvjerite zašto je ovaj sportaš izabran pored ostalog i za najboljeg sportaša AS portala.

Za one koji ne misle aktivno sudjelovati u utrci, organizator je priredio nekoliko vrlo zanimljivih iznenađenja stoga je izvrstan provod zajamčen! Po prvi puta na utrci će biti i expo mini sajam sportske opreme.

Dođite, podržite naše sportaše i sportašice i budite dio "Festivala triatlona"!

Rezultati ovdje.xls
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.