Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Novi ženski rekord staze Nevenke Ćuk
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Subota, 13 Srpanj 2013 20:59

Triatlonska mašinerija je opet jutros puštena u pogon. Ovog puta sve je bilo kako se poželjeti može.

Sunčano i suho, uz ugodnu temperatutu. Došlo je puno natjecatelja pa je zafalilo stalaka za bicikle u zoni. Brzo je nađeno rješenje: pa su neki položili bicikle uz cestu, a neki su ih naslonili uz obližnja stabla.

 

Sad je samo trebalo pritisnuti gumb i da se triatlonski stroj pusti u pogon.

Na plivačkom dijelu što veću prednost pokušali su ostvariti natjecatelji kojima je plivanje najbolja disciplina. Tako su se u najbržoj grupi našli Toni Elezović, Srđan Latinović, Ela Vučemilović (TK Zrinski Novatec), Nevenka Ćuk, Mijo Bebić, pa i Filip Lazić. Toni Elezović i Mijo Bebić su na neki način bili favoriti u ovoj današnjoj utrci. Srđan Latinović je uvijek tu negdje pri vrhu, ali mu fali još malo, pinka ljutine. Toni je ostvario oko jedne minute prednosti, ali Mijo je jako dobar i na bicikli i na trčnju, pa se trebao očekivati dvoboj na biciklističkoj stazi.

Nakon plivanja nisu puno zaostajali niti ostali natjecatelji i sada su na svoje došli biciklisti. Mijo je neprikosnoveno najbolje odvozio danas biciklistički dio. Prestigao je sve brže plivače te na kraju bicikliranja došao do oko dvije minute prednosti pred Tonijem Elezovićem.  Srđan Latinović je i dalje držao treće mjesto dok su se iz pozadine pojavili Nikola Smoljenović (TK Zvončac) i Krešimir Tijardović. Nevenka Ćuk je pomalo padala u poretku, ali je i dalje bila solidno plasirana.

Najbolja dva veterana Robert Pezelj i Boris Vučemilović također su hvatali priključak sa vodećima. Ovdje su se dogodilo i par odustajanja: Anti Bebiću se izdušila guma, a Marini Kovačić je pukao lanac.

Mijo je rutinski doveo utrku do kraja zadržavši svoju prednost i prvo mjesto. Sa tri minute zaostatka u cilj je ušao Toni Elezović, a treći je stigao Nikola Smoljenović. Smoljenović je najbrže od svih istračo zadnjih 5 kilometara te je tako uspio prestići Srđana Latinovića.

Robert Pezelj je uspio prestići Nevenku Ćuk te je uspio završiti utrku za manje od sata i deset minuta, a Nevenka je zauzela deveto mjesto sa novim ženskim rekordom ove splitske staze 1:10:47. Dosadašnji rekord je poboljšala za gotovo četiri minute.

Ostatak ekipe bio je sporiji, ali doživljaj je bio isti, naročito za još jednog debitanta: Ante Ljubić je danas Triatlonski stroj je obavio svoj zadatak, postignuti su dobri rezultati, stvorene su nove motivacije... A tko će koga nadmašiti na slijedećoj utrci, sazat ćemo za dva tjedna (27. srpnja) kada će se održati slijedeće kolo Splitske duatlon-triatlon lige.

Rezultate i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.