Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Oću doć - neću doć
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Utorak, 02 Srpanj 2013 19:39

Prvi sprint triatlon održan je ove subote u Splitu na Marjanu. Opet je bilo uobičajenih ovogodišnjih problema s vremenom. 

Ka' za inat noćas pred utrku se naoblačilo i pala je kiša i jutros, u šest sati ujutro,  sve je bilo sivo, a kiša je još uvijek rominjala i izgledalo je da nikad neće stati. A sto posto će kasnije granuti sunce i dan će biti savršen, vedar, optimističan,...

Oće li biti utrke ili neće? To je bila glavna jutrošnja pomisao svima koji su planirali doći. Da li da se izvlačim iz kreveta ili da se jednostavno okrenem na drugu stranu?

Dosadašnja iskustva su govorila da (samo u slučaju kad netko zaista žarko želi nastupiti na nekoj utrci)  je najbolje doći sa punom opremom na start i možda još sa ponečim, u zavisnosti od očekivanih uvjeta na stazi te vidjeti tko je sve došao i ima li kritične mase da se utrka održi.

To je pravilo vrijedilo i ovog puta. Sedamnaest triatlonaca se prijavilo za utrku, uz par promatrača i uvjet kritične mase je bio ispunjen.

Kiša je prestala padat. Cesta je bila mokra. Bilo je malo hladnije nego prethodnih dana, ali ništa nije grizlo. More je bilo savršeno, bez valova i možda uz malo povoljne struje u smjeru plivanja. A temperatura mora: kao voda za male bebe kad ih se kupa. Nisam uopće osjetio kad sam se smočio. Nije bilo čak niti jednog ranojutarnjeg kupača da smeta.

Utrka je počela, sedamnaest triatlonaca uznemirilo je i zapjenilo more te preplašilo pospane morske stanovnike. Bila je milina plivat. Ivan Kovačev se tako uživio i stopio s morem  da je valu kod Lubinskog porta preplivao držeći se obale umjesto da je presječe kao i svi ostali  te tako skrati putanju.  Možda se malo zamislio, možda je pratio neku ribicu,...  I vjerojatno je sve bilo savršeno dok nije na kraju primjetio da je sporije isplivao nego što je mogao. On se također malo prepao mokrih uvjeta pa nije došao sa svojom najboljom biciklom, nego sa nekom običnom, što mu je još malo uticalo na rezultat.

Vremenskih uvjeta se možda prepao i Toni Elezović,  jer je donio plivačko odijelo. On dovoljno dobro pliva da mu oplivačko odijelo za stjecanje prednosti pred ostalima zapravo ne treba. U svakom slučaju Toni je najbrže isplivao ovu rutu, a na kraju je bio najbrži danas. Jedini je plivao u plivačkom odijelu, međutim kako mu se kasnije nitko nije uspio dovoljo približiti niti u biciklističkom niti u trkačkom dijelu može se reći da to nije utjecalo na konačni rezultat. Nedugo nakon njega isplivao je Srđan Latinović te zatim mladi debitant u triatlonu Nal Kuzmanić.

U biciklističkom dijelu svi su vozili malo opreznije zbog mokre ceste i ponešto borovih iglica na nekoliko mjesta.  Stvorilo se samo nekoliko parova. Uglavnom su svi vozili sami. Čuvari kod rampe iznad Instituta su se malo igrali sa elektroničkom rampom, pa su je otvarali samo kada je neki od najecatelja nailazio. U nekim Nije bilo padova i ozljeda.

Nezgoda se još dogodila Žanu Smoji kojem se ispumpala zadnja guma na bicikli negdje oko petnestog-šesnestog kilometra. Nije imao potreban pribor za zamjenu zračnice, a nije htio niti odustati. Odlučio se da ostatak biciklističkog dijela pretrči te da onda istrči i zadnju trkačku dionicu. Uspio je u toj svojoj nakani, ali se dobro izmorio i završio ovu današnju kao posljednji.

Jedina cura koja je danas nastupila  bila je Zdenka Kučić.  A, osim Nala Kuzmanića svoj prvi triatlondanas  je odradio i veteran Dinko Miljušković.

Rezultate i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.