Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održan 2. Super sprint triatlon Rovinj 2012.
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Karmen Radetikio   
Ponedjeljak, 28 Svibanj 2012 10:37

Jučer je u Rovinju održan drugi po redu Super sprint triatlon Rovinj 2012. Ova utrka uvrštena je u službeni kalendar utrka Triatlon saveza Hrvatske. 

Održano je Državno prvenstvo, no kako je bilo otvorenog tipa, mogli su se natjecati sportaši i rekreativci raznih profila i sportskog iskustva te oni koji ovakvu vrstu sporta prakticiraju po prvi put. Prekrasno vrijeme kao da je bilo naručeno te je utrka mogla startati u idealnim uvjetima. Iako je bilo upitno da li će temperatura mora biti prigodna za mlađe kategorije, sunce je zagrijalo površinu mora pa je prema preporuci Tehničke komisije HTS-a (Hrvatskog triatlon saveza) odluka o uporabi neoprenskih odjela za plivanje prepuštena na odlučivanje samim natjecateljima. Dan u znaku triatlona na rovinjskoj rivi započeo je službeno u 11 sati kad je krenula Promo utrka. Ovaj dio natjecanja uključuje djecu iz osnovnih škola. Neka od njih već treniraju triatlon, ali su se mnoga djeca odlučila oprobati u disciplini duatlona (1 krug trčanje, 1 krug biciklom pa nazad na trčanje do cilja) po prvi put.

 

U kategoriji 1.i 2. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je JAKOV IVANČIĆ, drugo mjesto MATTEO HRELJA, a treće TEO PLASTIĆ. U sitoj kategoriji za djevojčice, prvo mjesto osvojila je NICOLE FORNAŽAR, drugo LARA PERUŠKO. U kategoriji 3. i 4. razreda za dječake, prvo mjesto osvojio je RENE ZBAŠNIK, drugo mjesto MARKO VELIČKOVIĆ, a treće IVAN NINKOVIĆ. Za djevojčice u istoj kategoriji pobjedu je ponijela EMMA FORNAŽAR, drugo ALJA ERIJAVEC, a treće mjesto IRINA PUVAČA.

 

U kategoriji 5. I 6. Razreda od dječaka je najbolji bio ANTONIO ERLIĆ, a od devojčica MELANI JOVANOV. U kategoriji starije djece, 7. i 8. razreda nije bilo natjecatelja.
U glavnoj utrci, koja je startala u 12.30 sati, na startu je bilo ukupno 86 natjecatelja i natjecateljica. Start je bio razdvojen u 3 dijela. U prvom su startali muškarci, u drugome žene, a u trećem kadeti i kadetkinje kao i mlađi kadeti i mlađe kadetkinje. Najbolji u Apsolute kategoriji (ukupni plasman utrke) u cilju je bio austrijski natjecatelj LEITNER Christoph iz kluba Trigonomic Austria sa vremenom od 29 minuta 17 sekundi i 11 stotinki (29:17:11), od žena prva u cilju je i u ukupnom plasmanu bila Daria Pletikapa iz kluba TK Zrinski Novatec sa vremenom 32:15:55.

 

Rezultati Državnog prvenstva u Rovinju za prvih 5 mjesta (muškarci):
1.        KRIVEC Matija TK Swibir,  Seniori 1 (30:03.88), 
2.        JAGUŠT Eugen TK Zrinski Novatec, Juniori (30:16.80),
3.        SARIĆ Viktor TK Zagreb Seniori, (30:54.30),
4.        GRAH Aleksandar TK Albona Extreme, Senior (30:54.43),
5.        GOBIN Ivan TK Zadar, Senior (30:59.52).

Rezultati za žene:
1.        PLETIKAPA Daria TK Zrinski Novatec, Seniorka (32:15.55),
2.         MILOŠ Tea TK Pula, Juniorka (32:39.95),
3.        ŠABAN Željka TK Swibir, Seniorka (34:18.67),
4.        ŠKIFIĆ Ana TK Pula, Juniorka (34:56.01),
5.        VUČKO Jasmina Turbo Tropovci, Mlađa Juniorka (36:20.68).

Utrka super sprint triatlona je relativno kratka i vrlo atraktivnog karaktera zbog brzih izmjena i dostupnosti zone izmjene, na prekrasnoj rovinjskoj rivi. Publici i ljubiteljima sporta te onima koji će to možda tek postati, bit će dostupne i vidljive sve najvažnije trase i momenti utrke. Plivanje od 400 metara, biciklistička trasa od 10 kilometara te trasa za trčanje od 2,5 kilometara je nešto što i rekreativci mogu relativno brzo proći. Kratka i atraktivna utrka privlači puno širu publiku, sportaše, rekreativce ali i one koji će možda po prvi puta isprobati svoja fizička i psihička umijeća u ovome sportu.

Rovinj je prekrasan grad koji uz čisto more, izuzetno lijepe prirodne i logističke uvjete, predstavlja pravi mali izazov te utrka Super sprint triatlona postaje još jedan način kako da s obitelji provedete dan. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)






AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.