Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Plivanje s preprekama na Marjanskoj ligi
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 16 Srpanj 2015 17:18

Već je došlo sedmo kolo Splitskog duatlon triatlon kupa i ovo je već četvrto natjecanje gdje splitski triatlonci prakticiraju plivanje s preprekama. 

Prepreke su, prije svega,  dva nasukana broda koji je jaka bura ovog proljeća otrgla od veza u Kaštelima te ih otpuhala na Marjan. Taman su se postavili na plivačku rutu ove splitske, marjanske triatlonske staze.

U prethodna tri natjecanja trebalo se samo provući kroz uski prolaz između prvog od ova dva broda i obale. Prolaz je širine petmnaestak metara, međutim more je vrlo plitko. Onih dana kada je malo veća oseka, bez problema za vrijeme plivanja rukama zahvaćaju stijene sa dna mora.

 

To je nekako prolazilo do sada, međutim za današnju utrku  dobili smo još dodatnih smetnji. Postavljene su plutače kod startnog dijela koje označavaju kupalište, a isto tako su i brodovi dobili svoje ogrlice od plutača. Da bi se stiglo do cilja trebalo je minimalno savladati tri reda plutača te pripaziti prste na rukama da se ne zagrebe po stijenama u moru na prolazu između broda i obale. Oni manje sretni su možda morali savladati pet redova plutača, ako su se previše približili drugom nasukanom brodu.

Toliko o plivačkim preprekama.

Danas je na utrci nastupilo dvadeset i tri triatlonca. Vremenski uvjeti su bili taman kako treba, uz možda malo viška vrućine. Tu je bila i zvučna pozadina. Partijaneri sa Ultre su još uvijek partijali, a sa Poljuda su se čuli jaki elektronski ritmovi.

Plivački dio je prošao bez većih problema. Prvi isplivao Srđan Latinović kojeg je u zaveslaj pratio Dejan Patrčević dok je  Mijo Bebić završio plivanje treći sa oko minute zaostatka.

 

Ova trojka je ostala na vodećim mjestima i u biciklističkom dijelu uz malo izmjenjeni redosljed: Srđan je malo zaostao, a Mijo i Dejan su prešli u vodstvo. Na kraju su se i oni razdvojili te je Mijo prvi završio biciklistički dio i pokušao pobjeći Dejanu u zadnjih pet kilometara trčanja U tome nije uspio pa je Dejan Patrčević ostvario najbrže vrijeme.

Pomisao da bi se danas mogao poboljšati rekord staze nije se ostvarila. Rekord staze ni ovog puta nije bio ugrožen. Još se nije stvorila dovoljno velika kritična masa borbe, konkurencije i adrenalina. Možda na nekoj slijedećoj utrci.

Bilo je dodatnih prepraka i na biciklističkom dijelu – jedan partijaner je spavao na cesti, puno borovih iglica je unosilo nesigurnost u krivinama i zgažene kotačima bicikle su prhutavo letale uokolo. Pred kraj natjecanja počeli su nadolaziti kupači i šetači. Taman je sve završeno na vrijeme prije nego je počela sveopća gužva.

Rezultate sa ove i prethodnih utrka te i više o radu TK Split pogledajte na  www.tksplit.hr. 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.