Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pusti snovi
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Subota, 25 Srpanj 2015 20:53

Subota rano ujutro. Novo kolo Splitskog-duatlon triatlon kupa. Petnaest minuta raniji start u odnosu na dosadašnja kola. U zraku ni daška vjetra i najava sparine. 

Najveći broj natjecatelja na ovogodišnjim utrkama Splitskog duatlon-triatlon kupa..

Odmah upadaju u oči tri cure: dvije "stare" i jedna nova. Debitantica u Splitskom duatlon-triatlon kupu je Petra Dizdar. Tu su i gosti iz Zagreba Borko Prvan (TK Zagreb) i Boris Markota (TK Swibir). Među njih gotovo da možemo uvrstiti i  Borisa Vučemilovića koji jeste član TK Split, ali kako živi u Zagrebu nekako je postao gost.

Neizvjesnost utrci su donijeli povratnici: nekoliko natjecatelja koje nismo vidjeli već nekoliko kola ili se već odavno nisu pojavili na ovim našim utrkama.  Kako se nisu znale njihove trenutne mogućnosti utrka je dobila na dinamici i zanimljivosti.

Sve je počelo sada sa već uobičajenim plivanjem pored nasukanih brodova i plutača koje ih okružuju.  More je bilo mirno. Ali kako to već obično ide, uvijek se može nešto prigovoriti, a to je da je more postalo zapravo već pomalo pretoplo.

Očekivani razvoj situacije kod vodećih: najbrže plivanje Srđana Latinovića, a zatim mic po mic sustizanje od strane Mije Bebiće te prijelaz u vodstvo i u konačnici Mijin ulazak u cilj kao najbrži.  Treći je završio triatlon, sa svojim očekivanim rezultatom, Riccardo Kuhar.

Među najbržima su se stvorila još i dva mladca Luka Komić i Liam O'Driscol. Oni su zauzeli četvrto i peto mjesto, sa mogućim nagovještajem rezultatskog napretka.

Jedan od povratnika Zlatko Parač se također visoko plasirao. Došao je do devetog mjesta i sada se zna što od njega možemo očekivati ubuduće. Novi u triatlonu je, splićanima poznat kao dobar trkač, Zdravko Jadrijev. Virus triatlona ga je zahvatio, a dokle će ga odvesti saznat' čemo u slijedećim utrkama.

Kod žena najbrža je bila Josipa Cecić Vidoš ispred Petre Dizdar, dok je Sandra Mihaljević odustala zbog problea sa lećom.

Petra je novo lice na ovim marjanskim utrkama. Imala već susreta sa triatonima, ali na ovu današnju utrku je došla jer su je nagovorili, nije joj se baš dalo i nije baš bila spremna, ali što je započela  to je i završila.

A, eto, imam i ja malo opravdanja za svoj rezultat. Jesam malo bio indisponiran, ali u prvom krugu bicikle ispred nosa mi se „ukrcao“ autobus gradskog prijevoza, u povratku kod Vile, pa je stajao na stanicama, pa ga nisam mogao obić', pa mi se nije dalo upirat više...  

Kasnije sam pomislio, da sam bio brži na bicikli, ne bi me autobus zaobišao i ne bi se ništa od onoga prije dogodilo. Da sam barem na bicikli toliko dobar kao na primjer Silvio.  Spomenuh to kasnije njemu, i tada saznah da on ima skoro istu patnju, ali da je njegov uzor taj i taj – netko drugi. A taj netko drugi gotovo sigurno ima neku svoju patnju, pati što u nečemu nije dobar kao netko treći...

Pusti snovi, mali i veliki. Poneki se valjda i ostvari.

Rezultate sa ove utrke ii više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.