Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ranom zorom
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Srijeda, 06 Kolovoz 2014 21:29

Jutros je, pola sata ranije nego uobičajeno, održano 9. kolo splitskog duatlon triatlon kupa. Utrka je startala u 6:30 sati. 

Razlog je bio što su neki potencijalni natjecatelji izrazili želju da istog dana nastupe na omiškom plivačkom maratonu, a bilo im je ža' propustiti ligu.

Omiški plicački maraton je trebao startatiu 9:00 sati. Znači tko je htio ići u Omiš morao je biti brz. Izašlo im se u susret. I tako je u ranu zoru ove subote dvadesetak triatlonaca rzmjestilo svoje bicikle u zoni i pripremilo se za start plivačkog dijela koji je trebao startati već u 6:30 sati.

Nakon svih ovih vremenskih previranja (kiše, sunčana razdoblja, pijavice, grmljavine,...) koja nas prate cijelo ljeto osvanuo je prekrasan sunčan ljetnji dan, a more neporemećeno valovima i kupačima samo je zvalo da se u njega skoči.

Pravi užitak je bio plivati u ovakvom moru.  Bilo je, također,  manje gužve na cesti za vrijeme biciklističkog dijela utrke, a isto tako i za trčanje.  Ne mogu nikako reći da nije bilo nikoga na Marjanu u ovako rano jutro. To je skoro za ne vjerovati da se ljudi tako ranuo ustaju da bi došli na Marjan. Doduše i neki triatlonci su se tu muvali,...

Vodila se, već više puta viđena, borba na ovim utrkama, između Mije Bebića i Tonija Elezovića. Toni je bio brži u plivačkom dijelu. Mijo je, međutim malo po malo grickao njegovu prednost i na kraju ga prestigao te prvi prošao kroz cilj.

Imali smo ovog puta i jednu otac-sin kombinaciju: Mladen (otac) i Nal Kuzmaniće su nastupili sa sprint triatlonu. S tim da je otac bio debitant na ovj rsti natjecanja.

Također su nas ponovo posjetili naši prijatelji iz Češke:  Jaromir Širuček i Daniela Širučkova.

Povoljni vremenski uvjeti omogućili su postizanje najboljih ovogodišnjih muških i ženskih rezultata na ovoj stazi. Mijo Bebić je najbrži bio kod muškaraca sa vremenom 1:00:42, a Daniela Širučkova (Češka) je završila za 1:17:38. 

Slijedeća utrka koju organizira TK Split je 16. Marjanski đir koji će se održati  23. Kolovoza. Prijave su otvorene i svi koji žele nastupiti su dobrodošli. 

Rezultati sa ove utrke i više o radu TK Split može se naći na web stranic TK Split: www.tksplit.hr.

 

I za kraj: odmah nakon lige neki su natjecatelji otišli u Omiš te nastupili na plivačkom maratonu. Toni Elezović je pobjedio na utrci na 2 kilometra. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)






AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.