Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rapski triatlon- brojkama iznad svih očekivanja
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mirna Međimorec   
Srijeda, 15 Lipanj 2011 21:55

U svim utrkama ukupno se natjecalo 158 natjecatelja. Iz TK Rivala, u olimpijskom triatlonu, Iva Tomić prva je od žena u apsolutnom poretku, a Dejan Ljubas i Danilo Vejnović su peti i šesti. 

U sprint triatlonu Antonija Zaharija prva je u apsolutnom poretku od djevojaka, Strenja Leonarda i Irina Puvača druge su i treće u triatlonu za djecu, Pjeter Nua drugi u triatlonu za djecu, a Lucija Veršić treća u aquatlonu za djecu.

U subotu, 11.lipnja 2011., u Gradu Rabu održavao se je „ 3.Rapski triatlon – 10. Rival open“,  u okviru kojeg je održano, čak, šest utrka, od kojih se utrke u supersprintu i olimpijskom triatlonu boduju za Kup Hrvatske. Utrke su nadmašile sva očekivanja organizatora. U svim utrkama sudjelovalo je 158 natjecatelja, od čega je u utrkama aquatlon i triatlon za djecu nastupalo 60 djece, 41 natjecatelj u supersprint i olimpijskom triatlonu, te, čak, 19 štafeta sa 57 natjecatelja. Osim natjecatelja iz Hrvatske tu su bili, još, natjectelji iz Slovenije, Italije, Njemačke i Danske.

 

Prve po satnici bile su utrke aquatlon i triatlon za djecu. U kategoriji aquatlona prvo mjesto od dječaka osvojio je Ivan Ninković iz TK Pula, drugo Paulo Faflja i treće Juraj Topić, također iz TK Pula, dok je od djevojčica prva bila Emma Fornažar iz TK Pula, druga Alja Erijavec, također iz TK Pula, a Lucija Veršić iz TK Rivala osvojila je odlično treće mjesto.

 

Triatlon za djecu bio je pravo uzbuđenje, jer je mnogima to bio prvi triatlon u životu. Plivalo se 75 m, 2000 m vozilo biciklu i 540 m trčalo. Antonio Erlić iz TK Medulin prvi je došao do cilja, drugi Pjeter Nua iz TK Rival, a treći Marko Paliska iz TK Pula. Od djevojčica prva je bila Dora Grgorinić iz TK Pula, druga Leonarda Strenja iz TK Rival i treća Irina Puvača, također iz TK Rivala.

Poslije utrka za djecu startala je utrka u supersprint triatlonu, a utrka se boduje za Kup Hrvatske. U ovoj utrci plivalo se 375 m, 10 000 m vozilo biciklu i 2500 m trčalo. Osim pojedinaca, mlađih  kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i rekreativaca u ovoj utrci nastupilo je 12 štafeta. U apsolutnom poretku od muškaraca prvo mjesto osvojio je Luka Paliska iz TK Pula, drugi je  Luka Komić iz TK Splita i treći Duje Marić iz TK Pula. Od djevojaka prva je Antonia Zaharija iz TK Rival, druga Dragana Damjanović iz TK Split i treća Gabriela Bubanko iz TK Hidraulika Kurelj. Od štafeta prva je došla štafeta TK Krško, druga „domaća“ štafeta Kala i treća štafeta Otpisani.

Glavna utrka, koja se također boduje za Kup Hrvatske,  u olimpijskom triatlonu, bila je po satnici zadnja.  U ovoj zahtjevnoj utrci, u kojoj se pliva 1500 m, vozi 40 000 m bicikla i trči   10 000 m nastupilo je 20 seniora, veterana i rekreativaca i 7 štafeta. U apsolutnom poretku prvi je bio, odlični, također i prošle godine prvi, Jaroslav Kovačić iz TK Rudolf Perešin odradivši utrku za 2h05:15.816, drugi je bio Marin Koceić iz TK Split došavši tri minute kasnije i treći je bio Mitja Mori iz TK Ljubljana koji je došao pet minuta iza Kovačića. Dejan Ljubas i Danilo Vejnović iz TK Rivala došli su peti i šesti u cilj. Od žena, u apsolutnom poretku, Iva Tomić iz TK Rival osvojila je prvo mjesto, druga je Gorana Jelić Mrčelić iz TK Split i treća Christine Kornath iz TK Biketreff Velen. Od štafeta prva je bila štafeta Lolek  i Bolek, druga „domaći“ Banana boysi i treća štafeta TKL.

Startno-ciljna pozicija svih utrka bila je na rivi ispred Hotela Padova. Plivalo se u akvatoriju uvale Padova 1. Biciklu se vozilo, djeca 2000 m do NK Blato, supersprintovci 10 000 m do Barbata i nazad i olimpijci 40 000 m dva puta do trajektne luke Mišnjak i nazad. Ono što je interesantno, osim za utrku triatlona za djecu, u ostalim utrkama cesta se nije zatvarala, pa su biciklisti i vozila bili izmješani. Većih problema nije bilo, osim što je utrka bila vrlo naporna zbog viske temperature od 26'C i vjetra koji je otežavao biciklistički dio utrke iz trajektne luke MIšnjak do Grada Raba, jer je vjetar puhao u prsa, a cesta ima uspone i zavoje pa u ovom segmentu stvarno nije bilo lako. Dvije štafete i dva natjecatelja su odustali, a na svu sreću ozljeda nije bilo, osim jednog pada, koji je završio sa lakšim ogrebotinama koje su sanirane na licu mjesta. Trkači dio utrke također je bio zanimljiv, jer se je odvijao gradskom rivom. Olimpijci su trčali od startno ciljne pozicije rivom do svjetionika na "Veloj rivi" i natrag.tri kruga po 3 300 m, natjecatelji supersprinta istom stazom do Hotela "Ros Maris" i natrag do cilja, u ukupnoj dužini od 2 500 m, natjecatelji aquatlona istom stazom u ukupnoj dužini od 300 m, a natjecatelji triatlona za djecu istom stazom 540 m.

 

Rapski triatlon održan je u organizaciji Triatlon kluba Rival iz Rijeke, a pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba i Zajednice športova PGŽ-a. Veliku pomoć organizatoru pružili su i ove godine mladi volonteri od 14 do 18, kojih je bilo sedamdeset i jedan, raspoređeno na različitim poslovima, okupljeni u udrugu za djecu i mlade „Kocka“ iz Raba.

I što reći za kraj, osim da je to bila zanimljiva i atraktivna utrka, koju triatlonci i rekreativci sve više prepoznaju kao dobru utrku, o čemu svjedoči stvarno iznenađujući broj sudionika i djece. 

Kompletne rezultate možete vidjeti OVDJE 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.