Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sa svih strana
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 14 Srpanj 2016 12:38

Još jedan lijep ljetnji dan, još jedan triatlon. More glatko kao staklo, vrlo malo šetača, jedino je na biciklističkom dijelu na cesti prema vili Dalmacija bila jedna šikana, zbog radova na cesti. 

Kako nije bilo puno prometa ni to nije bio preveliki problem. 

Dvadeset i pet triatlonaca, moglo bi se reći sa svih strana svijeta došlo ja na utrku.

U prošlom kolu imali smo gošću iz Međimurja, dok su se na ovom kolu pojavili natjecatelji koji trenutno rade i žive van Hrvatske. Silvio Amižić je došao na godišnji iz Amerike (SAD) i nije mogao propustiti priliku da se vrati domaćim triatlonskim guštima. U Split je malo svratio i Kolja Koračak koji radi u Bahreinu te se trakođer okušao u ovom splitskom triatlonu.

Po tko zna koji put na utrku je došao Ivica Vrgoč iz Livna. Riccardo Kuhar se uputio sa Hvara. Ova bliža mjesta kao što su Sinj, Omiš, Podstrana,... su normalna i njih gotovo i ne treba posebno spominjati. Ima tu još i drugih natjecatelja koji znaju doći iz daleka, i za koje se smatra da je normalno da su tu. Nisu možda bili u ovom kolu, ali u nekon slijedećem im se opet nadamo.

Danas je utrka počela još ranije nego u dosadašnjim kolima: u 6 sati 45 minuta. Zbog toga je Riccardo Kuhar sebi stvorio dodatni pritisak: da završi utrku te da stigne na trajekt za Hvar u osam ipo. Na kraju je u tome i uspio. Bio je najbrži na današnjem natjecanju i stigao je na trajekt.

Srđan Latinović je zapravo na početku bio vodeći. Prvi je isplivao i krenuo na biciklistički dio. Riccardo ga je sustigao na bicikli i trčanje je trebalo odlučiti pobjednika. Iz nekih razloga Srđan Latinović je na trkaačkom dijelu odustao.

Tako su se za drugo mjesto na kraju borili Srđan Oršulić, Mile Modić i Toni Košnjak. Srđan Oršulić koji je najsporije isplivao od ove trojice bio je bolji na bicikli i trčanju te je stigao drugi, a Mile Modić je za dvije sekunde prestigao Tonija Košnjaka. 

Opet smo imali zanimljivu utrku sa puno promjena u poretku. Tri triatlonske discipline i natjecatelji sa različitim jakim i slabim stranama donosile su dosta izmjena. Taman kada se stvarala mogućnost uspostave nekog stabilnog stanje promijenila bi se disciplina i onda bi se opet sve počelo mijenjati na drugačiji način. 

Jedina cura koja je danas nastupila je bila Petra Koceić. Natjecala se u supersprintu. Bila je brža od svog kadetskog konkurenta Lukasa Crvelina.

 

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.