Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sonja Škevin i Ognjen Stojanović pojednici Korčula3athlona
(Rejting 5.00 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 27 Travanj 2015 20:12

Po peti put korčulani su ovog vikenda ugostili triatlonce u svom gradu. Treći put je glavna utrka bila olimpijski triatlon. 

Osim olimpijskog triatlona na programu su bile još sprint triatlon utrka pojedinačno i za štafete, supersprint štafetno natjecanje, humanitarna ulična utrka na 10 kilometara te štafetna trčanje za korčulanske osnovce.

Kao uvod u triatlonska natjecanja osnovnoškolci su imali svoje natjecanje u štafetnom trčanju. Dvadesetak tročlanih ekipa je od glavnih ciljnih vrata pa po zapadnoj rivi poluotaka starog grada nastojalo nadmašiti svoje konkurente po razredima.

Supersprint štafetni triatlon je također u prvom redu bilo predviđeno za korčulanske osnovce, ali na kraju se na startu pojavila samo jedna ekipa koja je našla dovoljno hrabrog plivača da zapliva u još uvijek dosta hladnom moru. Todor Foretić je plivao, Filip Mažuran je vozio biciklu, a Nikola Botica je trčao.

 

Zato je na sprint triatlonu bila velika konkurencija štafeta. Čak devet štafeta se pojavilo na startu.  Najbolja je bila štafeta „BK Konavle“ kojoj je nedostajalo samo dvadesetak sekundi da probije granicu od jednog sata. Štafetne ekipe su generalno bile brže od pojedinačnih natjeatelja. Iskazao se rezultatom Josip Živković iz TK Swibir koji je samostalno ostvario najbolje pojedinačno vrijeme u sprint triatlonu, a bio je bolji i od svih štafeta osim pobjedničke.

 

Kode žena pojedinačno prva je u cilj došla Ana Miočić iz TK Zadar.

Tek sam sada došavši do olimpijsog triatlona primjetio da nisam još spomenuo vremenske uvjete. A to je zato jer su cijeli dan  bili odlični vremenski uvjeti za sportske aktivnosti na otvorenom. Samo je trebalo malo stisnuti zube i skočiti u more. More je bilo relativno hladno, ali bez valova te su se mogla isplivati dobra vremena.

Glavna utrka, olimpijski triatlon startala je točno u podne.  Nakon zajedničkog starta za muškarce i žene i dva kruga (trokuta) plivanja već su se počeli nazirati favoriti. Petorica muških natjecatelja Ognjen Stojanović, Csabo Rendes, Jacopo Butturini, Matija Meden i Matija Lukina, uspjeli su isplivati kilometar ipo za manje od sedamnaest minuta i već se moglo nagađati tko bi od njih mogao biti pobjednik. Nakon biciklističkog dijela Lukina Matija je „otpao“ od vodećih i tek na trkačkom dijelu su se iskristalizirali pobjednici. Pobijedio je Ognjen Stojanović iz Srbije ispred mađara Csaba Rendes-a te zadarskog italijana Jacopo Butturinija.

 

Kod žena je bilo manje neizvjesnosti: sa po nekoliko minuta međusobne razlike prva u cilj je stigla Sonja Škevin, druga je stigla Željka Šaban Miličić, a treće mjesto je osvojila Maja Bonačić sve tri iz TK Swibir.

Cijela ova manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer je ulična utrka na 10 kilometara održana sa ciljem promoviranja zdravog načina života i promoviranja udruge „Kap u moru.“

Bilo je i političkih momenata, zagovornici neekspoloatacije nafte u jadranu iskazali su svoj stav postavljanjem svojih transparenata.

Osim toga Župa sv Marka iz Korčule je slavila ove subote svog zaštitmika sv Marka. Tako je u popodnevnim satima oko starog grada prošla procesija sa slikom sv. Marka nakon koje je održano euharistijsko slavlje.

Još kasnije navečer ljubitelji klapske pjesma imali su prilike poslušati klapu Contra.

Rezultate sa ove utrke ii više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.