Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sprint triatlon utrka održana u Splitu
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 02 Srpanj 2012 22:20

Triatlon u sklopu Splitskog Cannondale duatlon-triatlon kupa, šesto kolo, održan je ovu subotu na splitskom Marjanu.

Ovo je već treći triatlon koji se održao u sklopu Cannondale duatlon-triatlon  kupa ove godine: prvi je održan u Korčuli još u travnju (tom utrkom je otvorena triatlonska sezona u Hrvatskoj ove godine), a drugi u Tivtu prije tjedan dana.

Da bi se izbjegle gužve sa šetačima na Marjanu te enormne vrućine utrka je startala već u 7:00 sati.  Nastupilo je dvadesetak  triatlonaca s tim da je juniorska trojka Toni Elezović, Josip Maleš i Luka Komić odradila aquaton na triatlonskoj dužini plivanja i nejednakoj dužini trčanja.  Ostali su odradili puni sprint triatlon, a četiri kadetkinje su se natjecale u super sprintu.  Većina ovih natjecatelja je nastupilu u Tivtu prošle sedmice na prvom Bokeškom triatlonu i bili su još uvijek pod jakim dojmovima a te utrke. Prije svega su se svi prisjećali ogromne vrućine i teškoća koje su tamo doživjeli.

Srđan Latinović je došao u vodstvo nakon plivanja te je zajedno sa Krešimirom Tijardovićem to vodstvo zadržao u većem dijelu biciklističkog dijela. Na kraju ga je Tijardović ostavio na trčanju i pobijedio. Cijelo vrijeme u potjeri za njima je bio Zlatko Parać koji je zbog sporijeg plivačkog dijela morao uložiti dosta truda ne bi li se približio vodećem dvojcu. U konačnici mu je uspjelo dostići Latinovića i tako ovu utrku završiti na drugom mjestu.

Odlično četvrto mjesto osvojio je mladi Karlo Sušilović koji je, unatoč jednom padu sa bicikle, postigao najbolje vrijeme od svih koji su taj dan nastupili u biciklističkom dijelu.

Ostatak ekipe odradio je svoje uz, koliko se moglo primjetiti, suzdržavanje od prevelikih upiranja, jer iako je bilo rano jutro bilo je već dovoljno vruće da je uobičajeni napor lako mogao preći u tešku muku, a trebalo se možda još malo oporaviti od prošlotjednog vrućeg triatlona održanog u Tivtu.

U supersprintu su se natjecale četiri kadetkinje. Kučić Zdenka je uspjela biti najbrža, ispred Zare  Baković iz TK Zrinski Novatec i Marine Mandušić iz TK Split. Josipa Cecić Vidoš je završila na četvrtom mjestu.

Slijedeće kolo Cannondale duatlon-triatlon kupa održat će se za dva tjedna 14. srpnja. 

Više o događanjima na stranicama TK Split 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.