Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
TriStar u Splitu od 25 - 27. svibnja 2012
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2011 12:19

 

Nakon vrlo uspješne prve utrke u UNESCO-ovom  gradu, Split će biti ponovo uključen u TriStar seriju. U predstojećoj 2012 godini datum utrke je pomjeren na 27. svibnja, jer se savršeno uklapa u kalendar TriStar utrka i u kalendaru organizacija i velikih priredbi grada Splita i službeno otvaranje turističke sezone. 
S tim, TriStar odaje čast zaštitniku grada Svetom Duji te istodobno postaje dio renomirane tradicije i pučke fešte "Sudamija". Festival koji se održava u Splitu tijekom mjeseca svibnja obuhvaćajući sportske, kulturne i muzičke događaje. Pored toga Jadran i Dalmacija nude u svibnju duge, sunčane i blage dane, što perfektno doprinosi odličnom trenutku  za održavanje utrke.


S fokusom na zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti te zdrave i aktivne zabave, druga utrka u Splitu bit će manje zahtjevnija od prve. Sportaši će tokom biciklističke staze uživati u slikovitim pejzažima Srednje Dalmacije, a brdovita trkača staza iz ovogodišnje utrke bit će zamijenjena ravnom na nedavno obnovljenoj promenadi uz Splitsku obale, koja vodi ravno do osvježavajućeg Marjana.
 
Plivat će se u Splitskoj luci kako bi se sportaši nakon izlaska iz vode zaputili k zoni izmjena gdje će preuzeti svoj bicikl i startati na vožnju koja iznosi 50 km do vrha Malačke i natrag. Trčati  će se na zapadnoj strani Rive pored Banovine prema Marijanu i natrag do cilja. Utrka je locirana na samoj Rivi ispred palače čuvenog rimskog cara Dioklecijana.
 
 

Ove godine TriStar Split uvodi novi format utrke TriStar 55,5 (500m plivanje – 50km bicikla – 5km trčanje). Ova utrka je u sklopu TriStar111 koja je ujedno i glavna utrka. U obadvije utrke može se nastupiti i štafetno. Pored ovog sportskog izazova, društvena odgovornost i zaštita okoliša će također igrati važnu ulogu, što će se manifestirati na raznim popratnim događanjima i sadržajima. 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.