Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Triatlon u listopadu
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 16:33

Ove subote održano je zadnje kolo ovogodišnjeg Splitskog duatlon-triatlon kupa. Najljepše od svega je da je održana triatlonska utrka na uobičajenoj stazi na Marjanu s plivanjem u moru. 

Što reć': druga polovica mjeseca listopada donijela je još lijepih i toplih dana. Tako je na sam dan utrke jutarnja temperatura zraka bila oko trinaest stupnjeva Celzijusa,  dok je more bilo toplije i imalo je tempreaturu od preko 19 stupnjeva.

Plan je bio da se ovaj zadnji triatlon održi na otoku Visu, ali se nisu uspjele posložiti sve organizacijske kockice, te je umjesto toga Marjan opet bio okupljalište triatlonaca. U jednu ruku to je dobro ispalo jer se ovo natjecanje savršeno poklopilo sa manifestacijom «Split sport open 2013» koja se ovih dana održavala u Splitu. To je zapravo bio Festival rekreativnog sporta u sklopu kojega su se od 11. listopada do 20. listopada organizirala mnogobrojna sportska natjecanja od nogometa i cestovnog trčanja pa sve do triatlona i vaterpola.

Ova listopadska triatlonska utrka je ipak mnogima utjerala zimu u kosti, pa se ovog jutra na startu pojavilo nešto manje od trideset triatlonaca. Precizne podatke o temperaturi zraka i mora danas smo imali najviše zahvaljujući doktorskoj disertaciji koju priprema inženjerka Mirela Zec na temu (ovo je pojednostavljeno rečeno): Prerada elektrolita kod muške populacije triatlonaca prije i nakon sportskog napora (triatlona).

U tom smislu nakon prve tri discipline čekalo nas je na kraju još i bliski susret sa iglom i vađenjem krvi...

Jedan od značajnijih momenata koji vrijedi spomenuti je bio dolazak od zone izmjene do starta plivanja. Trebalo je bosonogo po hladnom asfaltu prepješačiti ili pretrčati oko osamsto metara na 13,8 stupnjeva Celzijusa. Na kraju je ispalo da smo se ulaskom u more čija je temperatura bila 19,2 stupnja zapravo ugrijali.

Sama utrka je prošla u nešto ležernijem tonu. Dosta natjecatelja je donijeo plivačka odjela, ali oni koji su nastupili bez njih nisu pogriješili. Čak je ispalo da je većina natjecatelja koji su došla sa plivačkim odijelima izgubila svu prednost koju su ostvarili u plivačkom dijelu  na prvoj izmjeni, jer nisu dovoljno brzo uspjeli skinuti odijela te krenuti na biciklistički dio.

Dvije žene su uspješno odradile ovu utrku. Ukratko: Ana Aljinović je bila bolja od Josipe Cecić-Vidoš.

Kod muških, u vodstvu je gotovo cijelo vrijeme bio Toni Elezović. Pratili su ga Srđan Latinović, Luka Komić i Ivan Kovačev. Na kraju su prva tri mjesta zauzeli Toni Elezović, Srđan Latinovič i Ivan Kovačev. Toni je ovom pobjedom samo još potvrdio svoju ukupnu pobjedu u ovogodišnjem Splitskom duatlon-triatlon kupu.  

Ivica Šošić (TK Zvončac) je završio kao peti i kao najbrži od veterana.

Nakon njih je nakon tri – četiri minute u cilj ušla još jedna petorka srednje brzih te nakon još tri –četiri minute su se ostali natjecatelji, malo po malo dočepali ciljne crte.

Utrka je završila uz temperaturu zraka od 14,6 stupnjeva Celzijusa, dok je more sigurno i dalje držalo svojih 19 i nešto stupnjeva pa se moglo bez problema baciti u njega te se relaksirati nakon utrke.

Rezultate i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.