Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
U Varaždinu padali rekordi
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Jelena Sekelj   
Četvrtak, 12 Srpanj 2012 15:37

Ni najava pljuskova nije spriječila triatlonce i rekreativce da se jučer natječu na drugom kolu 4. Felt triatlon lige u Varaždinu. Lijepo ljetno vrijeme uspjelo je izdržati te smo jučer dočekali i posljednju natjecateljicu prije dolaska olujnog nevremena. 

Na natjecanju je ponovno bilo nekih novih lica, što garantira da će liga zadržati izvrsnu razinu posjećenosti do samog kraja. Kolo su obilježile velike grupe na biciklističkoj dionici (najbrojnija grupa sastojala se od čak 12 biciklista i biciklistica), padali su i osobni rekordi a srušen je i ženski rekord lige u sprintu.

Kao uvod u discipline supersprint i sprint ovaj put održana je utrka za najmlađe natjecatelje – aquatlon, na čijoj je premijeri nastupio jedanaestogodišnji Petar Radaković i hrabro savladao 70 m plivanja i 600 m trčanja za 7 minuta i 57 sekundi. Nadamo se da će na idućim kolima Petar dobiti i konkurenciju, s obzirom na to da je aquatlon kratka disciplina i da na njoj nema biciklističke dionice, što je  pogodno za uvođenje mladih natjecatelja u triatlonske vode. Dionica kojom se trči je betonska šetnica te na njoj nema prometa i sigurna je za najmlađe, dok sigurnost na plivačkoj dionici osigurava klupska licencirana spasiteljica na vodi Karla Čović. U aquatlonu se natječu djeca od 8 do 12 godina starosti.

 

U sprint utrci, koja se sastoji od 750m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja, nije bilo iznenađenja. Kod muškaraca je pobjedu ponovno odnio Luka Mićanović (TK Petrinja), a kod žena Jelena Sekelj (TK042). Luka, za kojeg smo saznali da, osim što je odličan triatlonac, posjeduje i pjevački talent,  je ciljem prošao u vremenu 1:04:18. Na drugo mjesto smjestio se Branimir Lodeta (TK Međimurje, 1:04:55), a treći je bio Matija Avirović (TK Međimurje, 1:06:15). Kod žena je utrku ponovno odlično odradila domaća natjecateljica Jelena Sekelj te ujedno ostvarila i najbolje žensko vrijeme sprint utrke od osnivanja lige. Jelenini odlični rezultati više nikoga ne iznenađuju, a stazu je  savladala za 1:13:29. Druga je bila također domaća natjecateljica, naša Ironlady Karla Čović (TK042) s vremenom 1:19:28, a treća gošća iz TK Zrinski Novatec Jagoda Goršić s vremenom 1:24:39.

Mlade snage na supersprint utrci (375m plivanja, 14km bicikla i 2,5km trčanja) ovaj su put zakazale te je pobjedu odnio iskusni Neven Mlakar iz domaćeg TK042, koji je stazu savladao u vremenu 0:45:26. Čast mladih obranio je Marko Duspara (također TK042) na drugom mjestu s vremenom 0:45:52. Treći je ciljem prošao Antonio Peršinović (0:46:42) koji je ujedno i vodeći u poretku za glavnu nagradu, bicikl koji je omogućio glavni sponzor lige – tvrtka Matis Adria. Kod žena je pobjedu odnijela Viktorija Pušar iz AK Međimurje (0:50:10), a druga i treća bile su Smiljana Janžek (0:51:42) i Petra Radaković (0:53:08) koja je ovim nastupom istaknula kandidaturu za osvajanje glavne nagrade.

 

Na 4. Felt triatlon ligi nastupali su brojni triatlonci iz sjeverozapadne Hrvatske ali i gosti iz Slovenije, otac i sin Kovačec, koji su postigli vrlo dobre rezultate te ih ovim putem pozdravljamo. Tu je i veliki broj rekreativaca koji su se prvi put okušali u triatlonu i koji su jamstvo da liga ima svijetlu budućnost.

Treba reći i da je borba za bicikl u supersprint utrci i dalje otvorena pa pozivamo natjecatelje koji imaju 18 i manje godina da na idućim kolima budu još brojniji te se povedu za primjerom Petre Radaković koja je na ovo kolo dovela troje svojih prijatelja i tako zaradila 9 dodatnih bodova. Podsjećamo, boduje se najboljih 5 od 8 kola te još ništa nije izgubljeno. 

Liga se nastavlja iduće srijede, 18.7.2012. godine s početkom u 18.00 h na poznatoj lokaciji kod boćarskog igrališta na SRC Aquacity, svi ste pozvani! 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.