Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Utrkujem se, dakle postojim
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016 12:05

Svakog vikenda ima sve više raznih utrka, pa se tako i na ovom triatlonu osjetio taj utjecaj. Istog dana je u Omišu bio organiziran plivački maraton sa startom u devet sati ujutro. 

Više potencijalnih triatlonskih natjecatelja je izrazilo želju da nastupi na obje ove utrke. Udovoljeno im je pa je tako start triatlona pomaknut u 6:30 sati. To je trebalo omogućiti onima željnim odlaska u Omiš da stignu završiti sprint triatlon utrku i da na vrijeme stignu u Omiš na start plivačkog maratona.

Čak i to je predstavljalo određen rizik, jer iako do Omiša ima samo dvadeset i pet kilometara, u ljetno doba stvaraju se velike kolone na cesti i trajanje tog putovanja zna biti vrlo neizvjesno.

 

Marjan je još jednom ponudio idealne uvjete za triatlon. Zbog ranijeg starta, more je bilo još mirnije, bilo je još malo manje šetača. Sveopći spokoj borove šume, mirnog mora i dana koji se budi nas je okruživao.

Dvadeset i četiri natjecatelja su došli na start. Neki nisu došli zbog omiškog maratona, neki su se čuvali za sutrašnju Guerillu. Došla je gotovo cijela obitelj Vučemilović, Boris i Ela su se natjecali, a Sunčica je fotografirala. Došli su i neki novi ljudi, a ostale posebno ne spominjem, jer je nakako normalno da su tu. 

Manje više se zna tko šta može na ovoj stazi. Opet je prvi isplivao Srđan Latiinović. Odmah iza njega u uobičajeni poredak umiješala se Ela Vučemilović, a iza nje su plivački dio završili Mijo Bebić i Riccardo Kuhar.

Ova tri muška su na kraju zauzeli prva tri mjesta u ukupnom poretku. Mijo Bebić je njabrže odvozio biciklistički dio i odlično je trčao te je završio prvi. Riccardo Kuhar je za nijansu bio brži od Srđana Latinovića te je stigao drugi, a Srđan  se morao  zadovoljiti trećim mjestom. Ela je pomalo padala u poretku te je na kraju završila na osmom mjestu ukupno.

Najveći skok prema gornjem dijelu poretka je napravio Srđan Oršuić, koji je nakon relativno lošeg plivanja, dobro odvozio biciklistički dio te najbrže istrčao pet kilometarsku dionicu i na kraju je došao na četvrto mjesto.

 

Slično kao i Srđan dobar pomak u poretku je ostvario i Ivica Vrgoč.

Utrka je prošla bez problema, osim što je nekoliko sporijih natjecatelja na bicikli moralo na kraju zaobilaziti spuštenu rampu kod Bena. 

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

U Omiš je na vrijeme stiglo pet jutrošnjih triatlonaca: Srđan Latinović,  Mijo Bebić, Igor Mandušić, Mario Grgat i Mladen Luković. Mijo i Igor su do Omiša vozili bicikle, dok su ostali otišli u Omiš motorizirano.

Srđan Latinović je odličan bio i u Omišu: završio je plivački maraton kao drugi. Ostali su uživali u još jednom natjecanju. Moram samo još napomenuti, da je more u Omišu bilo stupanj do dva hladnije negu u Splitu. 

Nije ni tu sportskom danu (vikendu) bio kraj, neki se nisu zaustavili samo na tome, ali to je već neka druga priča,... 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.