Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završen 2. Bokeški triatlon
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Mladen Lukovic   
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 11:46

Ove subote održan je u Tivtu u Crnoj Gori drugi Bokeški triatlon.  Više od osamdeset natjecatelja nastupilo je u utrkama što pojedinačno što u štafetama. 

Natjecanje je imalo međunarodni karakter jer su sudionici došli iz osam država. Kako se ova utrka se boduje za Splitski duatlon-triatlon kup na njoj je nastupio i velik broj splićana. 

Glavna utrka je bio sprint triatlon. U odnosu na prošlu godinu malo je izmjenjen trkački dio. Biciklistička staza je ostala jednako teška kao i na prvom Bokeškom triatlonu, ali je ove godine bilo lakše, jer se znalo gdje završava petkilometarska uzbrdica.  Neki su ovu stazu ocijenili jednom od težih na Balkanu, ali to bi trebao svatko ocijeniti osobno. Za razliku od prošle godine, nakon što je stazom prošlo dvadesetak najbržih natjecatelja, na biciklistikoj dionici je bio dopušten promet  pa su sporiji natjecatelji imali više problema da dođu natrag do zone i krenu u trčanje. 

Vremenski uvjeti su bili povoljni. Sunčan i vedar dan, bez vjetra, omogućio je nesmetano odvijanje svih natjecanja. Bilo je vruće, ali nije bilo ubitačno i moglo se normalno odraditi utrku.

 

Najbolji u sprint triatlonu je bio prošlogodišnji pobjednik Ognjen Stojanović iz Srbije. Drugi je u cilj došao Marin Koceić iz TK Split, dok je treće mjesto zauzeo Jaroslav Kovačić iz Slovenije. Četvrto mjesto je zauzeo Toni Elezović iz TK Split i tek na peto mjesto se plasirala najbolja od osam štafeta pod imenom DIF BIKE iz Crne Gore. 

Kod žena sva prva tri mjesta su osvojile splićanke iz TK Split: prva je u cilj došla Nevenka Ćuk, zatim Diana Vrdoljak i treća Marina Kovačić. 

Splićanke su dominirale i aquatlonskoj utrkci. Tako su prva dva mjesta osvojile Dora Komić i Petra Koceić obje članice TK Split, dok je treći u cilj stigao Lazar Milić iz Crne Gore. 

Prije i nakon utrke natjecatelji i njihovi prijatelji imali su dovoljno slobodnog vremena da uživaju u turističkoj ponudi Tivta i Boke Kotorske. Organiziran je bio odlazak brodom do Plave špilje i otočića Fort Mamula. Moglo seotići u Budvu ili na Lovćen ili u Kotor. Mogućnosti su bile mnogobrojne, svatko je mogao izabrati ono što mu najviše odgovara. 

Za crnogorski triatlon je bilo dobro što je nastupilo više crnogorskih natjecatelja nego prošle godine, što daje nadu da će doći do napretka triatlona te da će se njihovi natjecatelji češće viđati i na našim utrkama. 

Uz organizatore i pokrovitelje iz Crne Gore: TK Tivat, Turističke organizacije Tivat, poduzeća Porto Montenegro,... veliku tehničku pomoć u organizaciji ovog natjecanja je dao TK Split.

 

Rezultate i više o radu TK split pogledajte na:   www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.