Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završena triatlonska pustolovina u Korčuli
(Rejting 0 od 5)
Triatlon
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 30 Travanj 2012 18:54

Marco Polo Challenge je 28.travnja službeno otvorio hrvatsku triatlonsku sezonu. Na natjecanju u sprint triatlonu, koje se boduje i za Kup Hrvatske, nastupilo je 56 triatlonaca iz cijelog svijeta. 

Ova prava sportska avantura započela je plivanjem u neposrednoj blizini korčulanskih zidina u dužini od 750m, nakon čega su triatlonci vozili 20km biciklu do mjesta Kneže i za kraj trčali do hotela Bon Repos 5km.

Sveukupni pobjednik ovogodišnjeg triatlona u Korčuli je Matija Lukina (TK Rudolf Perišin, Gornja Stubica), dok je na drugom mjestu bio Slovenac Matija Meden (TK Trisport Kamnik), a treće mjesto je zauzeo prošlogodišnji pobjednik Dejan Patrčević (TK Zagreb). Sara Vilić iz TK Zagreb je i ove godine apsolutna pobjednica u ženskoj kategoriji, dok je u kategoriji štafeta bio najbolji Untouchables iz Splita. Uz medalje i pokale, osvojili su i novčane nagrade iz fonda od  40.900kn. 

Glavni sudac Pavo Ligotić je zajedno sa ostalih sucima i tehničkim delegatom pratio utrku i ocijenio da je protekla bez problema. Svi sudionici pridržavali strogih pravila Hrvatskog triatlon saveza. Nije bilo ozlijeda, ni žalbi na nepoštivanje pravila.

Natjecanje je službeno otvoreno pozdravnom riječi gospodina Franca Steneka, jednog od organizatora i ujedno zamjenika gradonačelnika Grada Korčule, a cijelo natjecanje je za mikrofonom popratio gospodin Ivan Pavić, tajnik TK Split i još jedan od organizatora uz Palaču Lešić Dimitri koje je bila glavni sponzor ove utrke.

U sklopu manifestacije održano je i štafetno trčanje za otočke škole. Prijavilo se gotovo stotinu djece, a među njima ipak najviše sudionika je bilo iz OŠ Ante Curać Pinjac Žrnovo, njih čak 48! Odaziv gledatelja je tijekom cijelog jutra bio odličan. Korčulani su sa zanimanjem pratili i bodrili natjecatelje, a dosta ih se odazvalo i volonterski pomoglo da se ova manifestacija održi u njihovom gradu.

Kompletni rezultati OVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.