Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dreamteam
(Rejting 5.00 od 5)
O nama
Autor: Tanja Kraljić   
Srijeda, 14 Rujan 2005 11:47

IMPRESSUM:

Tanja Kraljić
glavna i odgovorna urednica portala

Vjeko Lončarević
izvršni urednik

Mirela Kraljić
šefica deska & lektorica

Davor Šuvak
web master
 
 
 
 

LEADERS

TANJA KRALJIĆ
Image
O outdoor adventurama pisala je godinama za Večernji list, a u akcijama kojekakvim često i sama sudjeluje. Krenulo ju ronjenje s bocama, kad se u Cavtatu ljeta 2000. bacila u dubine ne slutivši što ju čeka. I gle čuda, u novinama nakon tog spektakla osvanuo naslov: "Na putu do potopljenog grčkog broda nisu nas pratili morski psi". Gušta u turama po ledenjacima, ima nove turne skije i proskijala je turno. Ima pojas i penje ali ne penje. Raduje ju uspon na Sljeme na jeftinom biciklu. Za potrebe posla preživjela je pad iz letećeg balona sa 150 metara. Obožava pustolovne utrke, na kojima je obično zadužena za podgrijavanje kave i udomljavanje odustalih natjecatelja. Kad se netko unesreći, plače.
Meditira. Ne brine previše. Priča s prirodom. Putuje.
Isteže se jogom. Viđena na radionicama kuhanja.
Znatiželjna do krajnjih granica. Svemu se smije.
Ne zna stajati na jednom mjestu.
Da nije čovjek, bila bi ptica.
Idol joj je Daniel Lacko, životni i sportski guru.
Diplomirana novinarka.
Neki su joj pokušali podrezati krila. Da neki, mnogi. Nije išlo.


VJEKO LONČAREVIĆ
Image
Vjekine oči se tako jako i tako stalno smiju, da je svima odmah sasvim jasno bilo kako u njemu čuči važan dio motora koji loži Adventure Sport Team. Kao uzorni gimnazijalac divljao je s badminton reketom. Reketario lopticom od perja po slavonskoj bogatoj ravnici. A onda je spletom neizbježnih sudbinskih okolnosti upao u našu familiju. I tu je počeo da loži.
Naše prvo viđenje? Pa bilo je to otprilike ovako... Upadam u njegovu studentsku sobu, pružam ruku i ne časeći časa pitam ga jel sutra za bord? Za bordanje, o kojem sam u ono, pa i ne baš pradavno vrijeme i sama tako malo znala. A on baš ništa. No, ko mari za to. Isto smo veče odjurili po buce, dasku i kacigu, do ujutro je s interneta izučio sve što jedan pravi border početnik treba znati. Za dva dana već je bio neprikosnoveni vladar sljemenske planine.
Danas Vjeko žari i pali na svekolike pustolovne strane. U samo par mjeseci ovladao je ravnotežom na windsurferskoj dasci, istrčao par trka po Sljemenu gore dolje, postao border car u srcu i duši. Želja mu je isprobati sve, baš sve što još probo nije. U ne baš čestim međupustolovnim pauzama tulumari do zore i igra nogoš s dečkima na dva mala. Uz sve te akcije i performacije uspio je u roku i diplomirati, te inžinjeri elektrotehničke naume u Netgenu. Adventure Sport je opasno sretan što Vjeku ima!
 

MIRELA KRALJIĆ
Image
Dosta je šokova i stresa proživjela zbog straha za stariju sestru. Tu i tamo zaleti se u neki sport, no draži joj je intelektualan rad. Mirna i tajnovita, ali kad treba, zna povuć… Jednostavna. Sa stilom.
Vozi bicikl po gradu. Jedri. Sunča se rado. Probala je jednom sjest’ na motor, al je on krenuo prije nje. Dok ga je lovila, oboje su se zabili ravno u tamo neki slavonski kanal. I otpade svjetlo. Tu je pala odluka da više neće riskirat. Pa je u Torontu samo zajahala bizona. Skija u ralici. Od nedavno boarda.
Idol joj je dečko Vjeko, kojeg je prilično dovela u red.
Diplomirala je hrvatski jezik i književnost, izvršna je urednica u časopisu 'Moja 4 zida'.
 
 
 
 

CHEER-LEADERSSANDA ŠARKO
Image
Ona je, pak, totalno luda! Nekad prvakinja Hrvatske u brdskom biciklizmu, jedina hrvatska reprezentativka u turnom skijanju, strah i trepet na pustolovnim utrkama. Žena avion. Svojevremeno je svaki dan u pola pet ujutro rolama se penjala na Sljeme! Pa onda par puta, bez zastajke, trči gore dolje. Alpinistica svjetskih gabarita. Popet će se tamo gdje niko neće. Ni pogledati. A s višetisućmetarskog vrha obično jurne na skijama. Jurca na ledene slapove.
Dušica.
Tata psihijatar ne daje baš najbolju dijagnozu za svoju kćer. Sestra blizanka je manekenka, i čudom se čudi.


DANIEL LACKO
Image
Outdoor fenomen! Endem. Tko ima čast da ga doživi, život mu u trenu postane lijep. Vječiti sanjar, entuzijast i altruist. Rođeni pustolov. Laci je pionir pustolovnog novinarstva u Hrvata, risao je outdoor teme u vrijeme kad nije bilo baš nikog da ga čita. Iz vlastitog podruma još davne 1994. nakladio je tri broja "Trećeg sporta" na eko papiru. Vodio je sportski blok na Dnevniku HTV-a. I kad je, za tamo nekog finala svjetskog prvenstva u nogometu cijela nacija uprla oči u njega, nestade tona u prijenosu. Laci je treb’o komentirat, a nije znao ni ‘ko igra. Pa je spontano, usred Dnevnika, skoro pao pod stol. E, da je bar pao pod stol, razmišlja danas, ne bi cijelo vrijeme bio u kadru, naočigled naciji. No, pod stol je od smijeha pao Saša Kopljar, kojem je Laci prethodno najavio izvjestan blam. Još i danas klincima na HTV-u puštaju tu snimku, da im zaprijete kakvi ni slučajno ne smiju biti.
Nedugo nakon što je napokon dobio stalni posao na telki, daje otkaz. Pa je dvije godine bio kućanica. Tu i tamo radio bi vanjskoproduktivne ekstremnosportske emisije bez pokrića. Potom se zaposlio u Red Bullu kao sport event manager. Baš kad mu je krenulo, daje otkaz ne bi li ostvario dječački san - osniva Pustolovnu akademiju. Specijalizant za team building programe. Dugo nije bilo love na računu, no Laci ne mari za to. Sad ga je napokon krenulo! Čestitamo!
Kad nastane problem, on zapleše. Ili zapjeva, svejedno. Povrh radnog stola u svom ofisu vlastoručno je ispis'o: "Hrabrost je ići iz neuspjeha u neuspjeh i ne izgubiti entuzijazam". Al' se izvuko s već slijedećom forom: "Nedostatak novca nije zapreka. Nedostatak ideja jest"!
Natječe se na pustolovnim utrkama, jurca na svježinu.
Skija turno, nagovara ljude da skaču u jamu s padobranom, roni s bocama, špiljari, absajla, demonstrira okretaje pod morem u seakayaku. U zoru nakon tuluma slika po plaži gole muškarce.
Otac je Bele i Oskara, i Tanjin muž.
Taj nesvršeni veterinar, uvijek tjera neki inat, i živi od svježine cijeli vijek. Bravo Laci!


LÂL MARANDIN
Image
Čovjek čiji će duh zauvijek ostati jedan od najjačih momenata moje osobne povijesti. Pao mi je s neba, točno na 25. rođendan. S 25 metara Anića kuka, slobodnim padom. Kakva prilika! (Nadam se da mi za slijedeće rođendane frajeri neće padati s još većih visina!)
Stigao je na Terru u zadnji tren, ravno iz Kine. Umoran. Bez protusunčanih naočala. I nitko mu ih nije stigao dati. Kriknuvši od bola, svi smo se smrzli. A Lal je otvorio oči i samo se osmijehnuo: "To je zato jer nisam imao naočale!". Kakva borba! Dok su mu zakucavali morfij, otvorio je oke: "Možda sam ja ipak jači od vašeg morfija". Potpuno je uništio četiri (lumbalna/ključna za hod) kralješka, ruke, noge i nos, smršavio sedam kilograma, al’ nije se predao. Na čudo liječnika, čije prognoze nisu bile nimalo obećavajuće, ubrzo se vratio životu. I sportu. Totalni freak.
Par dana nakon nesreće, kad sam ga pitala kako je, odgovara: "Gledam u Napoleonov grob, i nikada mu nisam bio bliži. Upravo sam skinut s operacijskog stola i ne znam hoću li ikada više hodati. Ležim u prilično nezavidnom položaju i šaljem ti attachment. Pa ti vidi…" A u attachmentu četiri skenirane rendgenske snimke njegovih kralježaka…
Jedan je od jačih francuskih maratonaca i skijaša. Obožava crveni spust na Sljemenu! I noćno kupanje u Stubakima! Izdržao je najteže pustolovne utrke svijeta. Svira klavir. Bio je pilot i trebao je postati astronaut. I hoće, jer on to može. Sigurna sam u to.
"Nesreća mi je promijenila život. Izgubio sam sve: posao, vjeru i snove. No, nisam to shvatio nužno kao gubitak. Više kao šansu, priliku da spoznam što mi je uistinu važno u životu" pisao je Lal.
Pa se zaletio do Amerike, kupio Mustang i brijao po zapadnoj obali.
Magistar matematike i fizike, radio je kao financijski savjetnik u francuskim ministarstvima u Kini i Mexicu. Potom se na pola godine otisnuo do Nicarague graditi vjetrenjače za tamošnje siromašne. Bio je direktor BlueEnergy projekta. A tek mu je dvadeset i sedam. Što reći… Lal je jači od svake sile! Ponosna sam što je dio moje priče.
Hvala ti, Lal! See you in Melin!


NATAŠA DESNICA
Image
Najduhovitija, najhrabrija, najsportskija, najluđa i sve naj doktorica u sporta, Hrvata i šire. Prejaka je!
Daklem, nakon što je krenula zezancija da me umaskiramo u  medicinsku sestru u Sportsko dijagnostičkom centru Kaliper gdje je Nataša big boss, i gdje zgodni sportaši dolaze ispitivati svoja srca i puls, moja brižna frendica odlučila je po hitnom postupku preuzeti stvar. Pa mi u ponoć na ročkas dovodi nekakvog veslača i sigurna sam da je to bio kakti spontan, no vrlo pomno osmišljen rođendanski dar. Oriđinal. Ali, tu nije kraj. Mislim, s njezinim dosjetkama. Odlučila mi je za ročkas pokloniti i samu sebe. Iliti, da brže-bolje preciziram – vadi iz torbice ovčicu i viče: Ovo sam jaaaaaaa! Ovčica je ustvari PUPINA kozmetička torbica koju, kad porodim, iz stomaka joj izađe cijelo brdo sjenila za usta i oči, pa čak i ogledalo!
Kad ju je brat Vladan prozvao Barbie, odmah smo znali da je to to! Njezin je Ken vraški simpatičan.

IVAN KAPOVIĆ
Image
Teško je pisati o njemu… Teško je uopće doprijeti do njega… Pa me stra…
Ivan je prvi čovjek pustolovne fotografije u Hrvatskoj i šire, i kako je pisalo u Večernjaku "sve poznatije ime u svijetu reportažne fotografije"… Živa istina. Njegov je najjači adut to što stigne tamo gdje nitko drugi ne može. Ili se ne usudi. Ipak, laže kad kaže da u fotografiji nije neka umjetnička duša.
Nakon 18 godina života u uspavanoj neretvanskoj močvari na minus dva metra nadmorske visine (odnosno provalije) shvatio kako ga zapravo privlači kamenje, visina i brzina. O tome svjedoče i 32 šava u glavi skupljena iz ukupno osam nemilih događaja. Vjeruje kako pokrpana glava ipak na njega nije ostavila posljedice. Pa sad… Hm…
Obožava i koristi se svim načinima kretanja koji iskorištavaju gravitaciju i vlastite (ili) konjske kalorije. Fosilna goriva čuva za potomke. Čega god se lati, ne pušta (o)lako. Dok ne postane ekspert. Maher u svemu, od rola do alpinizma. Juri k’o raketa! Ničeg ga (skoro) nije strah.
Pokušaj da pustolovni moto o "mitskoj planini u jednom dahu" s Velebita preslika na Kilimanjaro skoro ga došao glave. Ali, nije se dao. O njegovim pričama s najbržeg hrvatskog uspona na krov Afrike i ostalim tanzanijskim, zanzibarskim i kenijskim pustolovinama rado slušaju osnovnoškolci i čitaju umirovljenici. Upravo se vratio s jahačke turneje po Mongoliji, a što ga je sve tamo snašlo, čitajte u kolumnama na portalu kojim trenutno surfate.
Nakon osam uspješnih godina programiranja i uređivanja, svoju je stranicu misterije.org bez pardona prodao i sav novac donirao www.adventure-sport.net . Sad čeka da se uvjeri koliko je pametno biti humanitarac.
Potihi sanjar. Prikriveni romantik. Kreativac.
Zaposlen u Urbanističkom zavodu Grada Zagreba. U slobodno vrijeme - arhitekt.
Životna misija: Da sam u što težim uvjetima prođe što više svjetskih vukoje*ina i dokazni materijal pohrani u svom foto aparatu.


IVO LJUBETIĆ ŠTEKA
Image
Al’ on zaista nije normalan! Kad je u malom mjestašcu Sutivanu na Braču otvorio teretanu, penzići (jer mlađih nema) mislili su da je puka. A kad je u isto, do tad sasvim mirno misto, doveo svu silu avanturista i organizira sada već kultni "Vanka Regule" festival ekstremnih sportova, rekli su mu da se ide liječit.
No, Šteka ubrzo postaje mjesni idol! Bez brige i pameti, on živi svoje snove… Kad mu pustolovi odu, gaca masline i čuva ovce u polju. Vječni romantik, prijateljice budi usred noći i pjeva im klape. S poslovnim partnerima najčešće se upoznaje u pauzama od pokušaja penjanja po stijenama, kad se zapetlja u smokvu pa padne.
Odvalivši jednom prilikom vrata na novom kombiju, koja su se pritom zarila u gumu, u Sutivanu kao da je pukla bomba. Svi smo se smrzli. A on je kulerski uhvatio otpala vrata i izvalio: "Ma sve okej, važno da nije puklo staklo…"
Šteka će rado primit svakog gosta i smjestit ga da spava pod nekom od sprava u teretani. Za ručak će vam ponudit pistacije. Kopajući, kopajući, da nađete nešto osim ljuske, shvatit ćete da rijete po pepeljari. Šteka je legenda, i ništa mu se ne može zamjeriti. (Osim kad mi uvali dva kanistra maslinovog ulja da prodajem po kvartu.)


ŠIMUN CIMERMAN
Image
Čovek zmaj! Organizator je najteže hrvatske pustolovne utrke "Terra Incognita". Kad je shvatio da mu vaterpolo ne daje dovoljno soli na rep, skupio je ekipu, i odvažio se otisnut na najprestižnije svjetske pustolovne utrke, koje su se u to vrijeme zbivale u Maroku i Patagoniji. Preživo je i Vijetnam, definitivno  najzeznutiju pustolovnu utrku na svijetu, dugu 1072 kilometra. Nema mu kraja… Svira klavir, vrhunski poeta, romantik u duši. Još skija u ralici.
Voli vozat mlade manekenke. Nekad zna bit težak na lovi, al popravlja se…
Diplomirao je politologiju, i vodi Klub sportova u prirodi "Multisport". Organizira "Zagreb urban challenge", "Treking ligu", te pustolovne utrke po Sarajevu, Sloveniji i diljem Hrvatske.
Kaže da - granice postoje samo u mislima!


ANČICA KOMLJENOVIĆ
Image
Legenda! Bivša prvakinja Hrvatske u mountain bikeu, nekad najbolja hrvatska pustolovna trkačica i prva državna prvakinja u triatlonu. Instruktorica skijanja. Svemoguća.
Vodala je turiste biciklima od otoka do otoka. Sve dok jednog dana nije odlučila sjesti u kajak. I zaveslat, ni manje ni više, od Šibenika do Brača. Ne bi li impresionirala nekog frajera. Nije ni slutila da ju drugi čeka.
Krenula je na taj neizvjestan put s prijateljem Šimom. Kojeg je već nakon pola sata izgubila u valovima. Poslije je čula da je Šimu murja čupala iz mora. No ona je nadmašila i pijavicu i buru i oluju. I samu sebe. Bez karte i orijentacije veslala je ka svom cilju. Noćenje na kajaku bilo bi nezgodno, shvatila je. Te se usidrila na nekoj hridi. Tamo našla barbu koji peca. Posudio joj je kartu. Na arak papira ucrtala je krugove – otočiće, stavila pod mišku i sa zorom nastavila dugi put. Pada druga noć, kamo sad... U daljini je ugledala jedrilicu. Zaveslala, i pokucala. Rudi je ostao zatečen. Ona mora tu s njim prespavat, uvjerila ga je. Ništa nije bilo. Odbila ga čak i da je odjedri do Sutivana. Latila se  svoga vesla i nastavila hvatati pravac.
Tek naknadno shvatila je da se zaljubila. Poslije je maznula mami auto i otišla u Innsbruck pronaći svog čoveka. Našla ga je.
Nije prošlo dugo, šalje sms; "Tanja, ja se udajem. Za pet dana. Hoćeš mi biti kuma..." Ne časeći časa, ubacila sam sebe i skije u brzi vlak za Innsbruck i pošla kumovat tom neobičnom vjenčanju. I rodio se Joseph.
Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu. Živi u Hallu, povjesnom gradiću tik do Innsbrucka.


MARKO DIDAK
Image
Didak je zadnjih godina više stenjo nego penjo, ili je stenjo dok bi penjo. A da uopće ne pričam o njegovim istezanjima...
Kad se detaljnije vratim u sjećanje, Marka sam i upoznala tamo negdje 2002., kao novinar bila sam jedan od rijetkih sretnika koji su imali hotelsku sobu tijekom pustolovne utrke "Terre Incognite". Pa su mi se svi uvalili u goste. Marko prvi. Cirka dvije minute nakon upoznavanja pit'o me jel' možemo dijeliti sobu, na što sam, što bi drugo, kimnula glavom. Dam mu ključ, dođem za njim nakon par minuta, a on se rasteže po podu kraj kreveta... Gdje se ti Marko spremaš? Bilo je moje prvo pitanje. Ono, kao, ne poznam čovjeka, pa što sad... Kasnije sam se već navikla, i ja i svi ostali koji ga poznaju. Gdje god bio i u kojoj se god prilici naš'o, svako malo baca karimat na zemlju i kreće s rastezanjem. Jer, od siline treninga zeznuo je kičmu, pa je par godina pauzirao od sporta. Istezanje mu je bila gotovo jedina fizička aktivnost (osim možebitno nekih u čije sam detalje neupućena).
Nakon 42 mjeseca izbivanja, upravo se povraća u velikom stilu! Kosi sve pred sobom. Jedva smo ga dočekali na pustolovnim utrkama, brdskom trčanju… Počeo je bordati i odlično mu ide. Često ga se vidi u Dolomitima. Penje ledene slapove.
Pravi drug. Koliko me taj puta navažao do aerodroma, to teško da se može i pobrojat. I još k tome, spomenuto taksiranje u pravilu bi se događalo oko pet ujutro. Nikad mu nije bilo teško, što jest jest. Sjećam se da mi je jedno jutro prilično okasnio, zovem ga, frka je, Marko di si? A on u cik zore viče da je na biciklu i da upravo juri s tuluma iz Želje doma po auto, pa će doći po mene. Stići ćemo, tvrdi mi. I stigli smo. Svaka čast. Fala Marko!
Diplomirani je ekonomista, zaposlen u "Nestle"-u.


IVA KAŠTELA
ImageVeseljačica do krajnjih granica. Kad ju krene, doslovce skače s lustera… Najbolja hrvatska rafterica, branila je naše boje u raftingu na svjetskim prvenstvima na afričkom Zambeziju, Papua Novoj Gvineji, Indiji… Vječno u speedu, toliko da katkada zaboravi disati. U prosjeku nekoliko puta godišnje ima potres mozga. Odlično skija, a počela je i bordati. Penjanje joj ide maltene bez ruku. Ledene slapove obično penje i bez mozga. Vrlo često vidi ose i čuje ih. Nikad nije doma. Ali brižna, što je je, nema šanse da ne uskoči za prijatelja u nevolji.
Najnovija adventure extremna disciplina joj je pečenje palačinki na Nivea kremi (za prijatelje, only).
Do nedavno je tvrdila da su svi muškarci ludi, al čini se da više ne misli tako…
Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu i radi u INI.
Tvrdi da - vukovi umiru sami.


IRENA PALOŠEK-VRSALOVIĆ
Image
Toliko jaka, a tako krhka… Draga Irena, dugo je nosila titulu prvakinje Hrvatske u slobodnom penjanju. Proslavila se svakogodišnjim penjanjem na splitski kampanel, s penjačkim joj partnerom  i legendom Ivicom Matkovićem Matanom, na Dan Svetog Duje. Proputovala je cili svit, al’ nekako najdraži joj je Split. Natječe se i na pustolovnim utrkama, a jedina je Hrvatica koja je sudjelovala i na prestižnoj svjetskoj pustolovnoj utrci "Eco Challenge" u Patagoniji. Na muku, jade i užas supruga Pola, jurila je na biciklu i u zadnjim danima trudnoće. Godine 2003. rodila je Šimuna Petra. Od tad ju nerijetko možete sresti kako penje, dok ju dragi Pol s jednom rukom "zihra" sa zemlje, a drugom u kolicima nina Šimuna. Dok Šimun spava, mama u susjednoj sobi trenira bolder - stijenu si je instalirala u sobu!
Borac je za pravicu! Veliko srce.
Diplomirala je ribarstvo, radi kao poslovođa u dućanu sportske opreme.


EDUARDO MAPILELE
Image
Sve zna o kompjuterima. Mac mu je zakon. Njegova hot line zvoni dan i noć, sve redom kompjuterski neznalci. A Edi, em što ima strpljenja i puno dobre volje, em svakom ima koju pametnu za dat. Prijedlog svoje supruge i prijatelja da otvori automat 060 633 633 i krene u biznis "Vi pitate, mi odgovaramo" nije shvatio ozbiljno. Ne zna s lovom. Radoholičar.
Par puta tjedno igra nogomet i hakla s dečkima. Nije u pustolovnim sportovima, ali ga zanimaju.
Voli kulen i rakiju. Najpametniju stvar u životu je učinio kad je oženio Slavonku. Priznaje. U to ime, ja sam na njihovu svadbu, na čudo svih prisutnih, stigla u narodnoj nošnji s 20 podsuknji i 35 slavonskih dukata oko vrata, u opancima i jamajka štrikanim čarapama na plus 35 usred ljeta. Slavonka sam time se ponoooosim... :-)
Tata je Sari, mom kumčetu Davidu i Ericu, i suprug moje drage prijateljice Marije.
Radi u Jutarnjem listu, i faca je i na poslu.


DAMIR KARAKAŠ
Image
Zavija kao vuk usred Pariza! Ličanin. Brinje blues. "My name is Karakaš, Damir Karakaš, I’m not James" - piše. Mnogoposeban lik. Deset godina pisao je za crnu kroniku Večernjaka i bio jedan od najperspektivnijih hrvatskih novinara. Još se priča o njegovim pričama. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada za karikaturu. Piše knjige. "Kino Lika", "Kombetari", "Bosanci su dobri ljudi", "Kako sam ušao u Europu"… Proglašen je najboljim hrvatskim piscem mlađe generacije. Par sati nakon što je u Gjuri predstavio svoju suludo ubojitu knjigu "Kino Lika", ode u Bordeaux, u emigraciju. Pa u Pariz. Od tada, već pet godina svira lička kola po ulicama Pariza. Ilegalno. Konačno mu je dodijeljen službeni status umjetnika. Slijedeće godine, u režiji Dalibora Matanića, počinje snimanje filma po njegovoj "Kino Lici". Jezivo je ponosan na svoju Liku.
I tako dok ne padne klapa "Kino Like", Karakaš preporuča da nikako ne propustite jedan pravi narodski lički sajt.
Tu i tamo Karakaš uleti u Večernjak iz vedra neba: "Idemo na ćevape". Nema mobitel. Živi iz momenta u moment. Nikad se ne najavljuje. Al', stigne baš kad treba.
Katkad mi zada radnju da mu na c i s stavim kvačice, jer kvačice te vrste u Francuskoj ne postoje. Piše, piše, pa sve podere. Pa opet…
Nije se javljo neko vrijeme. I eto ga: "Stavili mi lisičine i odvukli u zatvor. Jedva su me ovi iz ministarstva izvukli. To ti je život uličnog svirača u Parizu".
Nacrto si je na kartonsku kutiju Matoševu glavu. Tu i tamo ju nabije na svoju pa tako šeta po metrou i svira.
Živi, dakle, u Parizu. S curom u 11-kvadratnom stanu. Nekad više gladan, nego sit. Harmonika je sve što ima od imovine.
"Čuj, da me zovu da odradim nešto za milijun eura, ako mi se neće, nema sile koja će me natjerati na to. Sutra, ako mi se hoće, odradit ću isto za džabe" pričao mi je uz ćevape zadnji put. I, ima pravo.
Uvijek ide do kraja. Original.
Zna Lala. Gotovo nemoguće. Znao ga je prije negoli ja. Tulumare skupa po Parizu.

____

Ovaj dreamtimski osvrt pisala sam u ljeto 2005.

Osvrnula sam se uglavnom na ljude koji su u tom momentu bili mi važni na mom životno pustolovno sportskom Putu. Danas, 4 godine poslije, kad pogledam to, sretna sam jer svi i dalje žarimo i palimo u istom ritmu. Tek su se neke putešestvije obogatile, Šteka je, primjerice, postao tata (ko bi reko ;) , tužna priča je da Joško Božić nažalost više nije sa nama, Lal je otišao daleko, Karakaš je Kino Liku priveo kraju.. Ostalo sve ide u odavno postavljenom nježno žestokom ritmu... Fala vam ljudi što iz dana u dan obogaćujete Moj Put!

Kad uhvatim vremena, opjevat ću još neke drage ljude koji su u međuvremenu okupirali moje srce i čine moj Život Lijepim... ;)

U miru i zdravlju,
Tanja 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.