Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Jedanaest mrtvih na Savi
(Rejting 0 od 5)
Crna kronika
Autor: Denis Cizar   
Srijeda, 02 Srpanj 2008 01:00
Dva su čamca naletjela na slap koji ih je prepolovio. Niti jedan od sudionika spusta nije imao pojas za spašavanje!
Na gradilištu hidroelektrane Blanca nedaleko Krškog došlo je do stravične nesreće u kojoj je spuštajući se u kanuima poginulo jedanaest osoba.

Kristijan Janc, gradonačelnik Sevnice i zastupnik Slovenske ljudske stranke (SLS) u slovenskom parlamentu organizirao je spust po Savi od Boštanja do Brestanice. Po riječima Janca ovo je trebao biti posljednji spust po prirodnom toku rijeke Save od željezničkog mosta u Šmarju do Brestanice, kojega su simboličko nazvali Avantura, budući da su u tijeku radovi na izgradnji HE Blanca.


Kristijan Janc.

Spust su započeli s četiri kanua. Već na samom startu plovidbe jedan se čamac prevrnuo, ali srećom svi su putnici spašeni, rekao je jedan od očevidaca nesreće, dopisnik Radija Slovenija Goran Rovan, koji je također sudjelovao u spustu, a kasnije i u spašavanju unesrećenih. Janc je na spust pozvao i ostale novinare, ali se samo Ravan odazvao. Ostala tri kanua nastavila su plovidbu. Dva su čamca naletjela na slap koji ih je prepolovio. Po procjenama Rovana u čamcima je bilo 12 ljudi koje je potegao sifon. Samo se jedan sudionik uspio spasiti. Niti jedan od sudionika spusta nije imao pojas za spašavanje!

U jednom je čamcu bio Kristijan Janc, dogradonačelnik Sevnice Rudi Dobnik, direktor Komunalne Sevnice Bojan Lipovšek, Jani Zemljak, vođa projekta HE Blanca, zaposlenici poglavarstva Sevnica i tvrtke Infra koja je bila zadužena za uzdržavanje vodne infrastrukture na donjoj Savi. Među spašenima su za sada supruga Kristijana Janca, gradonačelnik Krškog Franci Bogović sa suprugom i sinom. Ukupno je na spustu sudjelovalo 24 osobe. Oko 17.30 sati OKC Policijske uprave Krško zaprimio je dojavu o nesreći na Savi. Odmah su na teren izašli policajci, vatrogasci, ronioci i policijski helikopter.
 


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.