Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nova tragedija u Nepalu
(Rejting 0 od 5)
Crna kronika
Autor: Marko Herman   
Srijeda, 15 Listopad 2014 22:38

Nakon najveće pojedinačne nesreće na Himalaji ovog travnja kada je u lavini poginulo 16 Šerpa, nova tragedija zadesila je Himalajsku regiju. 

Ciklona Hudhud koja je je iz Indije prešla u Nepal uzrokovala je snježne mećave i brojne lavine u kojima je smrtno stradalo 26 ljudi, a oko 100 ih se smatra nestalim.
Najgore je na prijelazu Thorong La koji se nalazi na visini 4500 metara gdje ih je poginulo 12, a za velikim brojem se još uvijek traga.
Većina stradalih su trekeri koji u najvećem broju dolaze upravo u listopadu zbog najpovoljnijih vremenskih uvjeta za pješačke ture.
Inače, treking se smatra prilično sigurnom aktivnošću i svake godine  Himalajsku regiju posjeti oko 100 000 trekera. Osim ljudske tragedije, ovo je i ozbiljan udarac nepalskoj turističkoj industriji koja je vrlo bitna gospodarska grana u toj zemlji, pogotovom u zabačenim dijelovima u Himalaji.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.