Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Smrt na Giru
(Rejting 0 od 5)
Crna kronika
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 10 Svibanj 2011 23:10

Biciklistički svjet je u šoku nakon tragičnog pada belgijskoga bicikliste, vozača Leopard Treka, Wouter Weylanda u trećoj etapi utrke.

Liječnici su ga pokušavali oživiti 40 minuta ali ozljede glave bile su prevelike i unatoč naporima liječnika ništa se nije moglo učiniti.

"Nažalost, nismo ga uspjeli spasiti. Usprkos elektro-šokovima i reanimaciji koja je trajala skoro 40 minuta njegovo srce je prestalo kucati," kazao je doktor Giovanni Tredici za TV postaju Rai.

Nezgoda se dogodila na nizbrdici treće etape u kojoj je Weyland lanjske godine odnio pobjedu.

Menager tima Bryan Nygaardje izjavio je, momčad je u stanju tuge i šoka, šaljemo svoje misli i najdublje sućuti obitelji i prijateljima Weylanda. Ovo je težak dan za biciklizam i naš tim, a svi mi bi trebali tražiti snagu i podršku ljudi u našoj blizini.

Četvrtu etapu ovogodišnjeg Gira biciklisti su, predvođeni Leopard Trek timom odvozili u koloni, vozeći u prosjeku 35 km na sat,  s crnom trakom na rukavu odajući počast preminulom kolegi. Mnogobrojna publika, odala je počast držećii u rukama broj 108, broj s kojim je Weyland startao utrku.

 

Momčad preminulog Weylanda  odlučila je ostati u utrci. Nastaviti ćemo natjecanje u čast Woutera, rekao je Bryan Nygaard, ono što su vozači danas napravili bilo je nešto posebno, prekrasan način da se oda počast velikom vozaču i velikom čovjeku. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.