Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zapaljena i druga kuća
(Rejting 0 od 5)
Crna kronika
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 11:15

Nakon nepunih 10 dana, nakon kuće pod Troglavom i drugo planinarsko sklonište, ono na Kurtegića docima je zapaljeno. Sklonište je bilo smješteno na jednoj od najljepših lokacija Dinare, pristupačnoj i s Hrvatske i Bosansko-Hercegovačke strane. 

Kuću smještenu na 1450 m/nv  izgradili su  članovi planinarske udruge "Dinaridi" iz Splita i planinarskog društva "Kamešnica" iz Livna uz pomoć HGSS-a.

 

Sada više nema nikakve dileme o nečijem nemaru ili slučajnosti. Ovo je bizaran i nečovječan napad na planinarstvo i na sve ono što to predstavlja, a to je u prvom redu zajedništvo i solidarnost koje ćemo sigurno pokazati. Ovaj oblik divljštva ne može poremetiti, a još manje umanjiti naše pružanje znanja, vremena i vještina kao djelo što ga činimo za dobrobit zajednice, bez uvjetovanja neke novčane naknade I matrijalne koristi. Druga neprocjenljiva vrijednost je prijateljstvo koje nas veže kroz planinarske kuće, i to, koliko god se trudili, neće uništiti!- napisali su članovi Dinarida na svojim stranicama. 

Priopćenje HGSS-a pročitajte OVDJE

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.